Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Zmywarko wyparzarka gastronomiczna - dlaczego potrzebujesz tego urządzenia
Kuchnia mongolska
Przegląd rosyjskich deserów
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Kuchnia marokańska
Jak powstaje szynka parmeńska - walory i sposoby podania
Przegląd serów holenderskich
POPULARNE PRZEPISY
Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...
Pieczone pierożki z kurkowym nadzieniem
Kurki rozmroź, osącz, osusz i drobno pokrój. Cebulę obierz, posiekaj i...
Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....
Tarta z jabłkami i dżemem morelowym
Mąkę przesiej do miski. Dodaj zimne masło, cukier i cukier wanilinowy...
Sos ze świeżych zielonek
Umyte, odsączone z wody zielonki (gąski) bardzo drobno siekamy. Na maśle...
Zupa kalafiorowa z czosnkowymi grzankami
Mięso umyj, włóż do garnka i zalej 3 litrami wody. Zagotuj. Następnie...
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...
Zrazy rybne
Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą i pieprzem. Z...
CZY WIESZ, ŻE
Do serów żółtych podajemy wino w temperaturze pokojowej. Najlepszym wyborem jest słodkie wino czerwone (np. porto) lub wytrawne. Do deserów - choć połączenie - słodki deser i wino stanowią rzadkie połączenie, serwujemy wina słodkie z nutą owoców dobraną do deseru. Do drobiu podajemy wytrawne białe wino serwowane w temperaturze pokojowej. Do ryb również podajemy wytrawne białe wino, jeśli danie z ryb zawiera śmietanę wówczas podajemy z winem półwytrawnym.
OSTATNIO NA FORUM
Jakie kroki podjąć, aby lepiej się odżywiać? »dalula Bez informacji ile kcal przyjmujesz to żaden random ci nie pomoże, stres i...
Łuszczyca skóry głowy – same maści wystarczą, czy trzeba coś więcej? »dalula Czy przy łuszczycy skóry głowy wystarczy leczenie maściami, czy trzeba...
LOSOWA DIETA
Dieta jogurtowaZałożenia - dieta jogurtowa: Dieta jogurtowa jest bogata w łatwo przyswajalne białko, wapń, fosfor i witaminy. Zaleca się stosować tylko jogurty zawierające żywe kultury bakterii, które ułatwiają i przyspieszają trawienie. W tej diecie, oprócz wymienionych niżej owoców, pieczywa i innych składników, należy jeść następujące rodzaje jogurtów:... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła
Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!