Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Przewodnik po serach żółtych
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Kuchnia rumuńska
- Metody oceny sposobu żywienia
- Dieta a krążenie krwi. Co jeść, aby usprawnić krwiobieg?
- Pleśń, bakterie i inne drobnoustroje w żywności. Jak rozpoznać nieświeży pokarm?
POPULARNE PRZEPISY
- Egzotyczna sałatka z owocami
Wszystkie owoce opłucz i osusz. Mango, melon, pomarańczę i mandarynki... - Sałatka z kurczakiem i morelami
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Morele pokrój w cienkie... - Przysmak jarosza
Cukinie starannie umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać oraz drobno... - Rogaliki z dżemem
Jajko rozetrzyj z drożdżami. Dodaj sól, mąkę, cukier, miękką margarynę i... - Krewetki w boczku
Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle. Zalej... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Szare pyzy z mięsem
Ciasto: Obierz ziemniaki. 500 g ziemniaków ugotuj w osolonej wodzie,... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....
CZY WIESZ, ŻE
Od ponad dziesięciu lat, większość Polaków uważa, że zdrowo się odżywia. Niestety pomimo tego faktu, deklarujemy, iż wciąż spożywamy zbyt mało warzyw i owoców, a także ryb. Za to cały czas dużym powodzeniem cieszą się słodycze oraz żywność wygodna. Na przestrzeni dekady zmieniły się pytania zadawane respondentom w trakcie przeprowadzania ankiety. Powodem tego jest wzrost dostępności do żywności, który spowodował, iż występuje zjawisko przejadania się, Skoro uważamy, że jemy zdrowo to dlaczego nasuwa się pytanie, dlaczego zwiększa się odsetek naszych obywateli z nadwagą i otyłością?
OSTATNIO NA FORUM
skutki utraty równowagi kwasowo-zasadowej? »awokad0 Utrata równowagi kwasowo-zasadowej może prowadzić do problemów...
LOSOWA DIETA
Dieta zielonaZałożenia - dieta zielona: Kolor zielony - oczyszcza organizm, działa jak silny środek dezynfekujący, korzystnie wpływa na trawienie, kontroluje i reguluje ciśnienie krwi. Produkty zalecane w diecie zielonej: - ciemne mięso drobiowe, np. z indyka, - orzeszki pistacjowe, - fasola, - warzywa o ciemnozielonych liściach, jak botwina czy... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła