Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Bor - funkcje, zapotrzebowanie i źródła
- Jak wykorzystać fusy z kawy? Kilka ciekawych pomysłów
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Przewodnik po serach żółtych
- Oscypek - skład, wartości odżywcze, właściwości
- Przegląd rosyjskich deserów
POPULARNE PRZEPISY
- Łosoś w galarecie
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele... - Mintaj zapiekany z pomidorami
Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Gdy się... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Klops z papryką i ogórkiem
Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Bułki namocz w wodzie lub mleku,... - Wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami
Pokrojoną w kostkę dynię pieczemy w piekarniku przez ok. 20 minut. Formę... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Świąteczny pasztet rybny
Ziemniaki obierz, ugotuj i zmiksuj. Marchewki obierz i ugotuj. Rybę... - Góralskie bryndzylki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz i zmiel z bryndzą. Dodaj...
CZY WIESZ, ŻE
Jeśli lubimy oliwki, wybierajmy te ciemne. Zawarte w nich prozdrowotne substancje mogą chronić, np. przed chorobami serca i układu krążenia. Pochodzą z tego samego drzewa. Różnią się jedynie stopniem dojrzałości i kolorem. Zielone zrywa się zanim dojrzeją, co sprawia, że mają gorzki posmak. Te ciemne - w pełni dojrzałe - są łagodniejsze w smaku. Jedne i drugie mają zdrowe tłuszcze, ciemne mają jednak więcej przeciwutleniaczy zwalczających wolne rodniki.
OSTATNIO NA FORUM
Blender kielichowy jaki powinnam zakupić? »Delmak Witam może nie w temacie . Chce kupić blender kielichowy żeby robić sobie...
Czujnik parkowania »pady Czujnik mi nie działa. Jak sprawdzić, dlaczego? Nawet nie wiem, od czego...
LOSOWA DIETA
Dieta jogurtowaZałożenia - dieta jogurtowa: Dieta jogurtowa jest bogata w łatwo przyswajalne białko, wapń, fosfor i witaminy. Zaleca się stosować tylko jogurty zawierające żywe kultury bakterii, które ułatwiają i przyspieszają trawienie. W tej diecie, oprócz wymienionych niżej owoców, pieczywa i innych składników, należy jeść następujące rodzaje jogurtów:... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła