Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Przewodnik po serach żółtych
Kuchnia estońska
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
7 sposobów na otręby gryczane
Sękacz - co to jest, jak powstaje i jakie ma właściwości?
7 sposobów na kaszę mannę - ciepły i pożywny deser na jesień
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
POPULARNE PRZEPISY
Staropolska kapusta wigilijna
Grzyby umyj, zalej przegotowaną i przestudzoną wodą. Odstaw do...Pierogi z mięsem i żurawiną
125 ml mleka podgrzej. Mąkę zmiksuj z proszkiem do pieczenia, 1/2...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie....Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....Makowiec japoński
Mak sparz, odcedź, wystudź i zmiel trzykrotnie. Masło utrzyj z cukrem...
CZY WIESZ, ŻE
Pojęcie zwane "francuskim paradoksem" związane jest z odżywianiem. "Francuski paradoks", jak sama nazwa wskazuje związany jest z Francją i Francuzami. Termin ten pojawił się po tym, jak udowodniono, iż mimo nadmiernego spożywania mięsa oraz tłustych potraw, Francuzi, rzadziej niż inne narody zapadają na choroby związane z układem krążenia. Wszystko za sprawą wina. Codzienne picie dobrej jakości, wytrawnego czerwonego wina, sprawia, iż Francuzi cieszą się zdrowiem. Sekretem francuskich win są antyoksydanty zawarte w winogronach, które hamują rozwój wszelkich chorób cywilizacyjnych.
OSTATNIO NA FORUM
7 sposobów na energiczne wystartowanie z ranna jak rakieta. »wendell.kub Ja niestety od niedawna mam jakiś problem z oddychaniem i nie wiem jak sobie...
Zdrowe jedzenie w firmie »layne69 Cześć! Skoro już mowa o firmie to wiecie może jak zorganizować udane wyjście...
Wynajmij hakera! (https://t.me/Blackhat_plug) »ThanosOrion Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Naszą specjalistyczną...
LOSOWA DIETA
Dieta w przewlekłej niewydolności układu krążeniaZałożenia - dieta w przewlekłej niewydolności układu krążenia: Przewlekła niewydolność układu krążenia to choroba, w której serce w całości, albo jedna z jego komór, nie jest w stanie wykonywać pracy skurczowo-rozkurczowej. W zależności od stopnia zaawansowania choroby obserwuje się przyspieszenie rytmu serca, zaburzenia wartości ciśnienia... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła