
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Przewodnik po serach żółtych
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Kuchnia estońska
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
Kuchnia boliwijska
Homeopatia w leczeniu nadwagi i otyłości
POPULARNE PRZEPISY
Placki brokułowe
Brokuły ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Odsącz je i zostaw do...Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...Placuszki śledziowe
Odsączamy filety śledziowe, po czym kroimy je w drobną kostkę. Następnie...Cielęce zrazy zawijane
Sznycle cielęce umyć, osuszyć, lekko zbić, oprószyć solą i pieprzem....Wykwintna sałatka z cytrusami
Cykorię podziel na listki, umyj, osusz. Pomarańcze wyszoruj, sparz,...Pieczone warzywa z fetą
Warzywa umyj i obierz. Seler oraz buraki pokrój w plastry, natomiast...Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...
CZY WIESZ, ŻE
Dodatki do żywności mimo, że są natury chemicznej, mogą okazać się pożyteczne dla naszego zdrowia. Głównie mowa tu o przeciwutleniaczach, substancjach dodawanych do żywności, zwłaszcza tłuszczów, w celu zapobiegania ich utlenianiu i przedłużeniu tym samym trwałości i jakości. W wyniku procesu utleniania tworzą się bowiem związki zwane wolnymi rodnikami, a te z kolei odpowiedzialne są za powstawanie komórek nowotworowych w naszym organizmie. Głównym zamierzeniem producentów jest niewątpliwie ochrona swoich wyrobów przed pogorszeniem ich jakości, stąd dodatek do nich przeciwutleniaczy, jednak okazuje się także, że ma to pozytywne skutki dla naszego zdrowia.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta Renaty GabryjelskiejZałożenia - dieta Renaty Gabryjelskiej: Nie żywię się, jak to się wielu osobom kojarzy z dietą modelki, jedynie niegazowaną wodą mineralną, owocami i sałatkami. I nie tyję, ponieważ mam znakomitą przemianę materii, a w dodatku żyję w biegu, nie mam czasu na leżenie do góry brzuchem. Nigdy nie miałam nadwagi, ani nie odchudzałam się. Jadam... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła