
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Charakterystyka roślin strączkowych
Kuchnia boliwijska
Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
Lipofobia. Skąd się bierze lęk przed spożywaniem tłuszczu?
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Przegląd rosyjskich deserów
10 zdrowych przepisów z użyciem oleju kokosowego
POPULARNE PRZEPISY
Zupa rybna z dorsza
Grzyby namocz w szklance wody. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na...Zupa wietnamska Pho
W dużym garnku gotujemy 3,5 litra wody. Do drugiego garnka wkładamy...Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Sałatka z koprem włoskim i karczochami
Koper włoski oczyść, natkę odłóż, a bulwy pokrój w cienkie piórka....Pierogi Dominika
Mąkę i margarynę posiekać na stolnicy, dodać zmielony twaróg, sól,...Kawa korzenna
Do kubków wsyp po 2 łyżeczki kawy i po 1 łyżeczce przyprawy do piernika....Zapiekanka twarogowa z jabłkiem i rodzynkami
Jabłka obierz, pokrój w ćwiartki i wytnij gniazda nasienne. Miąższ...Zupa krem z zielonych warzyw
Groszek ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź. Z pora odetnij białe części,...
CZY WIESZ, ŻE
Własnoręczne przyrządzanie posiłków pomoże w utrzymaniu idealnej sylwetki. W dobie dzisiejszego pośpiechu, wielu z nas nie ma czasu na gotowanie czy jakiekolwiek przyrządzanie potraw. Dlatego też, tak popularne stały się gotowe produkty, które można łatwo i szybko przygotować w domu. Nazywa się je żywnością wygodną. Jednak kupne potrawy, takie jak sałatki, różnego rodzaju koncentraty czy mięsa są źródłem zbędnego tłuszczu czy cukru. Wszystko po to, aby zachowały one świeżość, jak najdłużej to możliwe. Takie gotowe danie, faszerowane są przez producentów nieograniczoną ilością soli czy cukru, co sprawia, że nie tylko zwiększają one swoją kaloryczność, ale są także przyczyną powstawania chorób cywilizacyjnych.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta w chorobach nowotworowychZałożenia - dieta w chorobach nowotworowych: Odpowiednie żywienie nie tylko może nas uchronić przed chorobą nowotworową, ale odgrywa również dużą rolę we wspomaganiu jej leczenia. Choroby nowotworowe w dalszym ciągu pozostają drugą po chorobach układu krążenia przyczyną zgonów w naszym kraju. W świadomości większości Polaków zakorzeniony jest... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła