Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Zmiany w białkach, tłuszczach, węglowodanach i witaminach podczas przetwarzania i przechowywania
- Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Żywność koszerna - co to takiego? Zasady koszerności i wpływ na zdrowie
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie.... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Sałatka z mortadelą i ogórkiem kiszonym
Dymkę oczyść, posiekaj. Mortadelę pokrój w słupki. Natkę umyj, posiekaj.... - Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....
CZY WIESZ, ŻE
Własnoręczne przyrządzanie posiłków pomoże w utrzymaniu idealnej sylwetki. W dobie dzisiejszego pośpiechu, wielu z nas nie ma czasu na gotowanie czy jakiekolwiek przyrządzanie potraw. Dlatego też, tak popularne stały się gotowe produkty, które można łatwo i szybko przygotować w domu. Nazywa się je żywnością wygodną. Jednak kupne potrawy, takie jak sałatki, różnego rodzaju koncentraty czy mięsa są źródłem zbędnego tłuszczu czy cukru. Wszystko po to, aby zachowały one świeżość, jak najdłużej to możliwe. Takie gotowe danie, faszerowane są przez producentów nieograniczoną ilością soli czy cukru, co sprawia, że nie tylko zwiększają one swoją kaloryczność, ale są także przyczyną powstawania chorób cywilizacyjnych.
LOSOWA DIETA
Dieta czerwonaZałożenia - dieta czerwona: Kolor czerwony - reguluje ciśnienie krwi, hamuje gwałtowne zmiany nastroju, pobudza metabolizm i ułatwia trawienie. Produkty zalecane w diecie czerwonej: - czerwone mięso: wołowina, jagnięcina, - truskawki świeże i mrożone, - pomarańcze, mandarynki, - czereśnie i wiśnie, - żółty melon, dynia, - marchewka lub... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła