Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861
POPULARNE ARTYKUŁY
Przewodnik po serach żółtych
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
Jak długo można przechowywać produkty w zamrażarce?
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą potraw
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
POPULARNE PRZEPISY
Miętusek
Biszkopt: Białka ubij z cukrem na sztywną pianę, pod koniec ubijania...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Domowe burgery z mięsa mielonego
Mięso przełóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę białą cebulę i jeden...Rosół z curry
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Kostkę bulionową rozpuść w 1/2 szklanki...Ryba duszona w porach
Filety rybne opłucz, osusz i skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Tak...Taco z mięsem mielonym i fasolą
Placki: Do miski wsyp mąkę kukurydzianą i pszenną. Dodaj odrobinę soli,...
CZY WIESZ, ŻE
Owoce cytrusowe pomimo, iż charakteryzują się kwaśnym smakiem mają właściwości zasadotwórcze (alkalizujące). Wynikają one z obecności pierwiastków zasadotwórczych w cytrusach. Częściej mamy do czynienia z zakwaszeniem ustroju ze względu na duże spożycie produktów pochodzenia zwierzęcego. Aby utrzymać odpowiednie pH ustroju niezbędne jest również dostarczenie z dietą produktów alkalizujących.
OSTATNIO NA FORUM
Gdzie na wakacje w Polsce »Kasia9981 My od lat obieramy kierunek Bałtyk :) Upodobaliśmy sobie Juratę i ogólnie...
LOSOWA DIETA
Dieta Renaty GabryjelskiejZałożenia - dieta Renaty Gabryjelskiej: Nie żywię się, jak to się wielu osobom kojarzy z dietą modelki, jedynie niegazowaną wodą mineralną, owocami i sałatkami. I nie tyję, ponieważ mam znakomitą przemianę materii, a w dodatku żyję w biegu, nie mam czasu na leżenie do góry brzuchem. Nigdy nie miałam nadwagi, ani nie odchudzałam się. Jadam tradycyjnie:... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła