
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Kuchnia estońska
Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
Co się dzieje w organizmie, kiedy spożywamy tylko dwa posiłki dziennie?
Candida albicans - objawy, leczenie, dieta w grzybicy
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Kuchnia śródziemnomorska zmienia życie na zdrowsze
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
15 najbardziej kalorycznych popularnych potraw spożywanych przez Polaków
POPULARNE PRZEPISY
Marokańska zupa gulaszowa
Groch i soczewicę namoczyć dzień przed przygotowywaniem zupy. Mięso...Deser makowy z musem brzoskwiniowym
Żółtka ubijaj z cukrem do czasu, aż cukier się rozpuści. Twaróg utrzyj z...Tuńczyk marynowany z pomarańczą
Dwie pomarańcze obrać i wykroić filety, zbierając sok. 1-2 pomarańcze...Brokuły zapiekane z serem
Brokuł oczyść, po czym podziel go na różyczki. Do garnka wlej wodę i...Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie....Ciasto jogurtowe z nektarynkami
Nektarynki umyj, usuń pestki i pokrój owoce w kostkę. Ułóż je na...
CZY WIESZ, ŻE
Jabłko jabłku nierówne. Zastanawiacie się dlaczego jedne jabłka po ugryzieniu od razu ciemnieją, a inne nie? Związane jest to z występowaniem w nich witaminy C. Witamina C jako świetny antyutleniacz hamuje proces ciemnienia, którym podlegają jabłka. Ciemnienie związane jest z reakcją z otoczeniem, wpływ na nie ma zarówno światło, jak i temperatura. A zatem im więcej witaminy C zawiera jabłko, tym wolniej podlega temu procesowi i na odwrót. Jeśli jabłko długo pozostaje jasne, oznacza to, iż jest dobrym źródłem witaminy C.
OSTATNIO NA FORUM
Co ile robicie sobie paznokcie »Ereline Mam hybrydy :)2 lub 3tygodnie. Częściej dwa, żeby odświeżyć i nie bylo...
LOSOWA DIETA
Dieta francuskaZałożenia - dieta francuska: Dieta ta bazuje głównie na zdrowych nowalijkach, a skomponowane w niej posiłki są lekkie i bogate w minerały. Oprócz witamin młode warzywa i owoce mają dużo błonnika regulującego "uśpioną" zimą przemianę materii. Dieta francuska trwa: od 7 do 21 dni (dłużej tylko pod opieką lekarza lub dietetyka). Odchudza: około 1... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła