Chciałam się z Wami podzielić moją historią i początkami biegania .
greenrunnig.blogspot.com/2016/11/jak-z-kanapowca-staam-sie-ultrasem-ty.html
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
Chciałam się z Wami podzielić moją historią i początkami biegania .
greenrunnig.blogspot.com/2016/11/jak-z-kanapowca-staam-sie-ultrasem-ty.html
|
|
jak zacząć? założyć dobre buty do biegania i wyjść z domu/mieszkania. Jak zaczynałam biegać to najpierw szybko maszerowałam 5 minut i biegłam minutę, póżniej znowu marsz 5 minut i bieg minutę i tak przez godzinę przez tydzień. W każdym kolejnym tygodniu zwiększałam proporcje biegania i zmniejszałam marsz. Po miesiącu biegłam 5 minut i szłam minutę. W następnym tygodniu biegłam 7 póżniej 10 , 15 aż doszłam do 30 minut.
Nie trzeba od razu biegać 10 km tylko można zacząć na spokojnie
Powiem Wam dziewczyny,że na początku warto jest wybierać sobie krótsze dystanse. I zaczynać raczej od spaceru, potem od truchtu. A nie od razu zabierać się za szybkie bieganie. W takim przypadku szybko się zrazicie, zmęczycie. Bedziecie miały zakwasy, które nie są niczym przyjemnym.
Polecam również odpowiednio do biegania się przygotować. Czyli kupić sobie wygodne buty.To ważne ponieważ takie buty dadzą Wam o wiele wiekszy komfort, stopa będzie miała podparcie i będzie Wam wygodniej.
Powiem Wam dziewczyny,że na początku warto jest wybierać sobie krótsze dystanse. I zaczynać raczej od spaceru, potem od truchtu. A nie od razu zabierać się za szybkie bieganie. W takim przypadku szybko się zrazicie, zmęczycie. Bedziecie miały zakwasy, które nie są niczym przyjemnym.Polecam również odpowiednio do biegania się przygotować. Czyli kupić sobie wygodne buty.To ważne ponieważ takie buty dadzą Wam o wiele wiekszy komfort, stopa będzie miała podparcie i będzie Wam wygodniej.
Nie tylko buty. Oczywiście są najważniejsze, ale bardzo ważna jest też odzież sportowa. Do biegania musi być taka, która pozwala oddychac skórze i pozbywa się wilgoci. Gorąco polecam legginsy damskie. Mają dobry materiał, antybakteryjne włókna. Biegam w nich regularnie i są super !
Założenia diety dr Maxa Gersona: Doktor medycyny Max Gerson w młodości cierpiał na silne migreny, na które nie było lekarstwa. Wówczas, gdy tytułem eksperymentu zastosował u siebie restrykcyjną dietę wykluczającą sól, tłuszcz, produkty konserwowane, wędzone, a opartą na świeżych owocach i warzywach dolegliwości migrenowe ustąpiły. Od tego czasu... WIĘCEJ