Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Zmiany w białkach, tłuszczach, węglowodanach i witaminach podczas przetwarzania i przechowywania
- Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
- Przegląd serów francuskich
- Makaron grochowy - sprawdź, z czym to się je i dlaczego warto
- Owoce runa leśnego - rodzaje, kaloryczność, wpływ na zdrowie
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na... - Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz... - Gulasz z mortadeli i pieczarek
Ziemniaki obierz i razem z mortadelą pokrój w kostkę. Cebulę obierz i... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...
CZY WIESZ, ŻE
Najważniejszą zasadą prawidłowego odżywiania się jest spożywanie, jak największej ilości produktów, w najmniej przetworzonym stanie. Zapobiega to nie tylko niedożywieniu, ale sprawia, iż dostarczymy sobie wszystkich niezbędnych składników, jako, że w różnych produktach znajdują się odmiennej ilości i jakości. Mowa tu między innymi o witaminach czy składnikach mineralnych. Z kolei produkty w najmniej przetworzonym stanie, to takie, które spożywane są na surowo, bądź też nie zostały poddane rafinacji, a tym samym nie zostały z nich usunięte najcenniejsze związki, niezbędne dla naszego prawidłowego rozwoju.
LOSOWA DIETA
Dieta dla szczupłychZałożenia diety dla szczupłych: W czasie kiedy większość ludzi będących na różnorodnych dietach walczy z nadwagą, jest grupa ludzi, która postępuje odwrotnie i próbuje przybrać na wadze. Podwyższenie wagi w zdrowy sposób (poprzez wzrost tkanki mięśniowej, a nie tłuszczowej !) jest procesem wolnym. Aby zyskać 0,5 kg na tydzień, będzie potrzebne... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła