
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Pomysły na fit śniadanie - jak wykorzystać chleb razowy i płatki owsiane?
Przewodnik po serach żółtych
Ostra jak chili - i nie tylko! Przedstawiamy najbardziej pikantne potrawy świata
Poradnik dla właścicieli zmywarek: Jak dbać o swoje urządzenie?
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Ciasto filo - jak je przyrządzić? 7 sposobów na dania z filo
Co się dzieje w organizmie, kiedy spożywamy tylko dwa posiłki dziennie?
Egzotyczne mięsa
POPULARNE PRZEPISY
Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Gruzińskie chinkali
Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj sól i zrób wgłębienie. Stopniowo wlewaj...Zupa kalarepowa
Kalarepy, ziemniaki oraz marchewki obierz i pokrój w drobną kostkę....Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Schab duszony w pomarańczach
Mięso dokładnie umyj, osusz i natrzyj solą oraz pieprzem z obu stron....Knedle z czerstwej bułki
Bułki pokrój w kostkę, zalej mlekiem i odstaw na 5 minut. Cebulę obierz,...Lasagne z botwinką
W płaskim rondlu rozgrzać połowę masła i przez 15-20 min dusić umytą i...Zupa tajska z makaronem ryżowym
Porcję rosołową umyj, włóż do garnka z osoloną wodą i gotuj 30 minut....
CZY WIESZ, ŻE
Według badań od 60 do 70% żywności przetworzonej zawiera co najmniej jeden składnik genetycznie modyfikowany. Na największą uwagę zasługuje tu soja oraz kukurydza. Rośliny te mogą być wykorzystywane do produkcji takich składników jak: mąka sojowa, mąka kukurydziana, olej sojowy, olej kukurydziany, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana. Aby odróżnić produkt genetycznie modyfikowany od niemodyfikowanego należy zwracać uwagę na etykiety, na których producent jest zobowiązany do podania informacji, o tym, czy jego produkt zawiera w swoim składzie GMO.
LOSOWA DIETA
Dieta orientalnaZałożenia - dieta orientalna: Ryż, owoce, jarzyny i szczypta azjatyckiej filozofii. Dania białkowe (ryby, owoce morza, mięso, soja, jaja i chudy nabiał) powinny być jedzone codziennie, najlepiej koło południa, w połączeniu z jarzynami i soczystymi owocami (jabłka, kiwi, cytrusy, truskawki, maliny). Dania węglowodanowe (ryż, makaron, chleb i... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła