Dzisiaj jest: Poniedziałek, 14.07.2025 Imieniny: Marceliny i Bonawentury

Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Forum dyskusyjne

Forum - Chcę schudnąć

| 1 | 2 |   »

powrót

Ile powinnam jeść,żeby schudnąć 5kg??

Marcelinkaa22

Żeby ktokolwiek mógł ci odpowiedzieć ile powinnaś jeść to na początek musisz wyliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne (znajdziesz kalkulator w google)
Forum o tematyce odchudzania, porady specjalistów. Jeżeli zależy ci na spadku wagi to wypróbuj Tabletki na otyłość medicot

Daniela

Ostrzeżenia: 1

Tak naprawdę nikt z nas nie udzieli Ci szczegółowych informacji na ten temat, bo aby to zrobić trzeba dokonać odpowiednich pomiarów, a poza tym mieć ogromną wiedzę. Dlatego najlepiej idź do dietetyka, na pewno poradzi Ci ile powinnaś spożywać kalorii dziennie, jak to rozłożyć w ciągu dnia i tak dalej, udzieli wszelkich informacji na ten temat. Jeśli chcesz się dobrze odżywiać to warto w ciągu dnia zaopatrzyć się w jakieś zdrowe przekąski, ja zawsze kupuje suszone jagody i suszone ananasy. Są bardzo smaczne. Nawet lubię je chyba bardziej niż czekoladę :D

Marcelinkaa92

Samo to że wiesz jaki masz typ budowy świadczy o tym że świadomie podchodzisz do odchudzania. Tu żadna dieta nie jest potrzebna, wylicz sobie zapotrzebowanie kaloryczne uwzględniając aktywność fizyczną i licz kalorie a dalej to już pójdzie gładko.
Sklep gsm części i akcesoria gsm - podsłuchy, mini kamerki

fit_g

Nikt Ci tak nie odpowie na pytanie ile powinnaś jeść, ze swojej strony mogę dać Ci kilka wskazówek bo wydaje mi się że jesteśmy podobne i prowadzimy podobny styl życia. po pierwsze jeśli w pracy nie masz możliwości zjedzenia obiadu to jedź co dwie -trzy godziny przekaski typu owoce, warzywa, płatki owsiane. Wiem, ze czasem jedzenie marchewki jest niewygodne i głośne - chrupanie no i nie w kazedej pracy można sobie na to pozwolić, ja radze sobie z tym w ten sposób, że wyciskam sobie w domu owocowe i warzywne soki wiec dostarczam do organizmu potrzebne witaminy. Tylko nie daj się nabrać - mozna kupić takie soczki w sklepach ale one często mają w składzie cukier abo inne wspomagacze, a z kolei kupowanie tych wyciskanych na miejscu to obłęd ja płaciłam po 10 zł za maly kubeczek, a taka już na prawdę dobra wyciskarka np. indukcyjna wolnoobrotowa wyciskarka FE2000I jest za jakieś 1500 zł - trzeba tylko sprawdzić w kilku sklepach. Poza tym nie daj się nabrać na cudowne tabletki, które sprawia, ze schudniesz, no i nie jedz na noc. Ja u siebie widze, że posiłki po 18 sa zabójstwem dla mojej figury. 
Z dnia na dzień bądź silniejsza!

NikaUn

Musisz jeść mniej niż wynosi Twoje zapotrzebowanie kaloryczne, które można wyliczyć sobie za pomoca obserwacji. Wpisz w yt i znajdziesz na ten temat porady

Delmak

Zgadzam się, tak jest

GDaria

Pytanie o to ile powinno się jeść żeby schudnąć jest trochę bez sensu, bo to bardzo indywidualna sprawa. Wpływ na wagę ciała ma nie tylko to ile jemy, ale także styl życia, ewentualne problemy zdrowotne. Tak jak ktoś wyżej już pisał - jeśli chce się uzyskać spersonalizowane informacje, to dobrym pomysłem jest udanie się do dietetyka. Po przeprowadzeniu wywiadu będzie on w bardziej kompetentny sposób udzielić odpowiedzi niż ktokolwiek na forum.

pady

Zamiast liczyć kalorie, lepiej wprowadzić zdrowy rozsądek. To przyniesie dużo lepsze efekty. Tutaj macie namiary - https://parafie.org.pl/parafia-chodel-pw-trojcy-swietej-i-narodzenia-nmp/

| 1 | 2 |   »