
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Prażone czy smażone? - jest różnica!
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Czy warto kupować mieszanki przypraw?
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Śniadania białkowo-tłuszczowe. Warto czy nie warto?
Herbata Teh Pandan (pandanowa) i jej właściwości zdrowotne
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Przegląd rosyjskich deserów
POPULARNE PRZEPISY
Gruszki w winie z sosem serowym
Gruszki umyj, cienko obierz ze skórki, pozostawiając ogonki. W garnku...Kruche ciasto z jagodami
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj masło, 3 łyżki cukru pudru...Czekoladowiec pod pierzynką
Masło utrzyj ze szczyptą soli i cukrem. Ciągle miksując, stopniowo...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Klops z żurawiną i serem camembert
30 g bułki tartej namocz w mleku i dodaj do mięsa. Dodaj również jajko,...Makaron bucatini z pomidorkami koktajlowymi i mozarellą
Makaron wrzuć do dużego garnka z wrzącą posoloną wodą i ugotuj al dente....Kotlety ze słodkiej kapusty
Kapustę drobno poszatkuj. Bułkę namocz w mleku. Cebulę obierz i pokrój....Kotlety rybne z karasi
Karasie oczyść, odetnij ogony i płetwy. Mięso zmiel i wymieszaj z...
CZY WIESZ, ŻE
Najważniejszą zasadą prawidłowego odżywiania się jest spożywanie, jak największej ilości produktów, w najmniej przetworzonym stanie. Zapobiega to nie tylko niedożywieniu, ale sprawia, iż dostarczymy sobie wszystkich niezbędnych składników, jako, że w różnych produktach znajdują się odmiennej ilości i jakości. Mowa tu między innymi o witaminach czy składnikach mineralnych. Z kolei produkty w najmniej przetworzonym stanie, to takie, które spożywane są na surowo, bądź też nie zostały poddane rafinacji, a tym samym nie zostały z nich usunięte najcenniejsze związki, niezbędne dla naszego prawidłowego rozwoju.
OSTATNIO NA FORUM
Zakład meblarki w Warszawie »kaja.sz89 Wiele firm produkuje meble na zamówienie w Warszawie , jakiego...
LOSOWA DIETA
Dieta zielonaZałożenia - dieta zielona: Kolor zielony - oczyszcza organizm, działa jak silny środek dezynfekujący, korzystnie wpływa na trawienie, kontroluje i reguluje ciśnienie krwi. Produkty zalecane w diecie zielonej: - ciemne mięso drobiowe, np. z indyka, - orzeszki pistacjowe, - fasola, - warzywa o ciemnozielonych liściach, jak botwina czy... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła