
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
Przewodnik po serach żółtych
Wątróbka - czy jest zdrowa? Kalorie i wartości odżywcze
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
15 najbardziej kalorycznych popularnych potraw spożywanych przez Polaków
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
POPULARNE PRZEPISY
Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...Rolada z indyka faszerowana morelami
Mięso rozetnij wzdłuż, ale nie do końca, rozłóż. Włóż między dwie...Sałatka makaronowa z mięsem mielonym i fasolą
Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj al dente, odcedź i odstaw do...Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Zupa jarzynowa na żeberkach
Marchew i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, usuń...
CZY WIESZ, ŻE
Węglowodany powinny stanowić główne źródło naszego pożywienia. Dzienna doza dostarczanych naszemu organizmowi węglowodanów powinna wynosić od 50 do 60% całej racji pokarmowej. Dlatego też tak ważne jest spożywanie w większej ilości kasz, ryżu, makaronów oraz zastępowanie mięsa, potrawami przyrządzanymi z roślin strączkowych- soi, soczewicy, fasoli, które to są właśnie źródłem wspomnianych węglowodanów. Białko natomiast to tylko do 20% dziennego zapotrzebowania, a tłuszcze do 30%. Unikajmy zatem tłustych potraw mięsnych, a skupmy się na wieloziarnistych produktach zbożowych, warzywach i owocach.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta dla kobiet w ciążyZałożenia - dieta dla kobiet w ciąży: Właściwe odżywianie podczas ciąży jest ważne, ale nie może być źródłem stresu. Jedzenie powinno być przyjemnością. Wtedy organizm lepiej wszystko trawi i przyswaja. W pierwszej połowie ciąży gdy zorientujesz się, że jesteś w ciąży, powinnaś przyjrzeć się swojej diecie. Najlepiej notuj... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła