Jaka herbata jest najlepsza w wspomaganiu odchudzania i oczyszczania organizmu jednocześnie ? Na pewno bez cukru, bez sztucznych aromatów i liściasta, ale jaka z Waszego doświadczenia ???
Forum dyskusyjne
Forum - Środki i preparaty wspomagające odchudzanie
powrót
Jaka herbata najlepsza ?
|
|
absolutnie polecam zieloną herbatę przyspiesza spalanie tłuszczu, ponieważ zawiera w swoim składzie termogeniki Termogeniki pobudzają proces lipolizy, bez którego niemożliwe byłoby spalanie tłuszczu.
Zarówno zielona i czerwona herbata mają pozytywne właściwości. W odchudzaniu (w regulowaniu przemiany materii) bardziej pomocna jest czerwona, w szczególności herbata oolong, zielona natomiast jest bardziej oczyszczająca i zaopatruje organizm w niezbędne składniki.
Oczywiście,że czerwona i zielona herbata.
Czerwona pozwala na pozbycie się problemów z trawieniem,zaś zielona jest moczopędna i pozwala na pozbycie się toksyn i wody z organizmu.
Czerwona pozwala na pozbycie się problemów z trawieniem,zaś zielona jest moczopędna i pozwala na pozbycie się toksyn i wody z organizmu.
4488142 - w razie jakichkolwie pytań służę pomocą ;)
A czy czerwona nie ma jakichś skutków ubocznych? Bo koleżanka kiedyś jak piła czerwoną herbatę, zaczęła się skarżyć na kłucie w żołądku. Różne mogły być przyczyny, ale ona mówiła, że to się zaczęło od picia herbaty. Ja zielonej nie lubię, więc u mnie opcją by była czerwona...
zielona (ale odpowiednio długo parzona) i czerwona. ta druga niestety trochę śmierdzi, więc osobiście wolę zieloną.
herbaty zielona i czerwona rzeczywiście wspomagają odchudzanie, trzeba tylko pamiętać o odpowiednim czasie parzenia, czerwoną zalewamy białym wrzątkiem, czyli wodą o temp 95 i parzymy ok 5 min, po tym czasie należy oddzielić fusy od wody, natomiast zieloną zalewamy wodą o temp 75-80 i parzymy 2min jeśli chcemy napój o działaniu energetyzującym lub ok 5 min jeśli ma nas ten napar uspokoić. W przypadku dolegliwości ze strony układu trawiennego polecam różnego rodzaju zioła, np koper włoski.
tak herbaty rzeczywiście są pomocne przy odchudzaniu. Należy jednak pamiętać a żeby nie pić kawy ani alkoholu podczas diety. Należy się oczyszczać podczas diety - najlepsze do tego są błonniki.
ja używałam pu-erh czerowna cytrynowa, na pczatku pomagalo regulowalo metabolizm ale po jakims czasie wszystko wrocilo do normy niestety:/ szukam nadsal skutecznego sposobu