Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Domowy chleb
- Jadalne kwiaty z twojego ogródka
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Przewodnik po serach żółtych
- 5 pomysłów na śniadania dla niejadków
- Kapusta chińska pak choi - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
POPULARNE PRZEPISY
- Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Sałatka z kurkami, fetą i malinami
Sałaty umyj, osusz i rozłóż na talerzach. Dodaj umyte maliny i... - Francuski placek mięsny
Szalotki obierz, posiekaj. Boczek pokrój w kostkę. Marchewki umyj,... - Słodka kapusta z grochem
Groch namocz przez noc w wodzie. Kapustę poszatkuj, wrzuć do garnka i... - Chrupiące udka z kurczaka
Mięso dokładnie umyj, osusz i oddziel od kości. Pokrój w szerokie... - Sałatka ryżowa z owocami morza
Na patelni rozgrzej łyżkę masła i podsmaż posiekaną cebulę. Następnie... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...
CZY WIESZ, ŻE
Typ ma znaczenie. Dokładniej mowa o mące i jej typie. Każda mąka na opakowaniu posiada oznaczenie, jakim jest jej typ. Ten tajemniczy typ, mówi o tym, jakiej jakości jest mąka. A szczegółowiej, oznacza on ile cennych składników mineralnych zostało w niej zawartych. Im większy typ mąki, tym jest ona zdrowsza. To znaczy, że została mniej przetworzona, dlatego też jest ciemniejsza od najbardziej powszechnej mąki. Najczęściej kupujemy mąkę typu 450 bądź 500, tymczasem powinniśmy kupować taką, która może mieć typ nawet 2000. Jako, że taka mąka została mniej oczyszczona, zawierać będzie więcej zdrowszych dla nas składników, jak witaminy czy mikro i makroelementy.
LOSOWA DIETA
Dieta ziemniaczanaZałożenia - dieta ziemniaczana: Ziemniaki są postrzegane jako warzywa tuczące. Tymczasem ziemniak jest bogatym źródłem skrobi, białka, węglowodanów, potasu, magnezu oraz witamin C, A, PP i B. Dzięki powyższym wartościom warzywo to reguluje trawienie, leczy wrzody żołądka i dwunastnicy, likwiduje zaparcia i niestrawność. Ponadto oczyszcza... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła