Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Zdrowe, morskie rarytasy - jak prawidłowo przyrządzać ryby i owoce morza?
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Przegląd rosyjskich deserów
- Wady i zalety spożywania strączków
- Efekt uzupełniania się aminokwasów, czyli jak odpowiednio komponować posiłki?
POPULARNE PRZEPISY
- Krem z pasternaku
Warzywa opłucz i obierz. Pasternak pokrój w plastry, a ziemniaki i... - Sos ze świeżych zielonek
Umyte, odsączone z wody zielonki (gąski) bardzo drobno siekamy. Na maśle... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Domowa galaretka pomarańczowa
Pomarańcze umyj, obierz i wyciśnij z nich sok. Możesz go przecedzić albo... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj.... - Grzyby z porami zapiekane w cieście
Pieczarki umyj, większe przetnij na połówki. Czosnek drobno posiekaj.... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Pieróg pieczony z pieczarkami
Drożdże rozpuść w szklance ciepłej wody z 2 łyżkami mąki i 3 łyżkami...
CZY WIESZ, ŻE
Węglowodany powinny stanowić główne źródło naszego pożywienia. Dzienna doza dostarczanych naszemu organizmowi węglowodanów powinna wynosić od 50 do 60% całej racji pokarmowej. Dlatego też tak ważne jest spożywanie w większej ilości kasz, ryżu, makaronów oraz zastępowanie mięsa, potrawami przyrządzanymi z roślin strączkowych- soi, soczewicy, fasoli, które to są właśnie źródłem wspomnianych węglowodanów. Białko natomiast to tylko do 20% dziennego zapotrzebowania, a tłuszcze do 30%. Unikajmy zatem tłustych potraw mięsnych, a skupmy się na wieloziarnistych produktach zbożowych, warzywach i owocach.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta Radosława PiwowarskiegoZałożenia - dieta Radosława Piwowarskiego: Mam własną od lat wypróbowaną dietę. Jest to dieta dla cierpliwych łakomczuchów. Na śniadanie wypijam tylko szklankę soku albo zjadam jakiś owoc. Na kolację jem wyłącznie sałatki. A na obiad - zupę i drugie danie. Deser to duży kawałek domowego ciasta, czekolada oraz kromka wspaniałego gorącego chleba... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła