
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Ciasta i desery na przyjęcia dla dzieci
Najsłynniejsze desery świata
Kuchnia estońska
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
15 najbardziej kalorycznych popularnych potraw spożywanych przez Polaków
Przegląd rosyjskich deserów
POPULARNE PRZEPISY
Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Lasagne z botwinką
W płaskim rondlu rozgrzać połowę masła i przez 15-20 min dusić umytą i...Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Dorsz pieczony z warzywami
Dorsza dopraw solą, pieprzem i skrop oliwą. Marchew obierz, zetrzyj na...Tatar z tuńczyka po baskijsku
Tuńczyka całkowicie zamrozić. Następnie lekko rozmrozić i pokroić w...Serowe babeczki z konfiturą
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Dodaj też masło,...Sos z suszonych śliwek
Śliwki umyć, namoczyć w małej ilości przegotowanej wody (najlepiej na...Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...
CZY WIESZ, ŻE
Sól, cukier, ocet to substancje konserwujące. W dzisiejszych czasach konserwanty kojarzone są tylko z substancjami chemicznymi dodawanymi do żywności, potocznie nazywanymi przez konsumentów jako "E". Jednak od dawna już wiadomo, że świetnymi substancjami, zabezpieczającymi przed rozwojem pleśni czy bakterii są sól czy cukier. Jako, że te dodatki konserwujące posiadają zwykle niskie pH, co zapobiega rozwojowi mikroorganizmom, do tego typu zabiegów, świetnie nadają się właśnie dodatki naturalne w postaci soli czy cukru. Należy jedynie pamiętać, że ich efektywne działanie występuje jedynie przy dużych stężeniach.
OSTATNIO NA FORUM
Dodatkowe szafki do kuchni »KasiaNN ja dokupiłam dwie bo tyle mi sie jeszcze zmieściło i dokupiłam do wszystkich...
LOSOWA DIETA
Dieta w zespole nerczycowymZałożenia - dieta w zespole nerczycowym: Zespół nerczycowy (nerczyca) nie jest odrębną jednostką chorobową - to zespół objawów będących efektem procesów chorobowych w nerkach. Charakteryzuje się dużą utratą białka z moczem, która prowadzi do powstania uogólnionych obrzęków oraz zaburzeń gospodarki tłuszczowej. Często pierwszymi objawami jest... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła