Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Bor - funkcje, zapotrzebowanie i źródła
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Jak wykorzystać fusy z kawy? Kilka ciekawych pomysłów
- Przewodnik po serach żółtych
- Przegląd rosyjskich deserów
- Oliwa polifenolowa. Czym różni się od "zwykłej" oliwy?
- Oscypek - skład, wartości odżywcze, właściwości
POPULARNE PRZEPISY
- Łosoś w galarecie
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele... - Mintaj zapiekany z pomidorami
Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Gdy się... - Klops z papryką i ogórkiem
Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Bułki namocz w wodzie lub mleku,... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Makaron z serem pleśniowym i boczkiem
Makaron ugotuj al dente i odcedź bez przelewania zimną wodą. Boczek... - Góralskie bryndzylki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz i zmiel z bryndzą. Dodaj... - Świąteczny pasztet rybny
Ziemniaki obierz, ugotuj i zmiksuj. Marchewki obierz i ugotuj. Rybę... - Sałatka z winogronami, gruszkami i serem pleśniowym
Ser pokrój w kostkę. Gruszkę umyj, osusz, usuń gniazdo nasiennie i...
CZY WIESZ, ŻE
Węglowodany powinny stanowić główne źródło naszego pożywienia. Dzienna doza dostarczanych naszemu organizmowi węglowodanów powinna wynosić od 50 do 60% całej racji pokarmowej. Dlatego też tak ważne jest spożywanie w większej ilości kasz, ryżu, makaronów oraz zastępowanie mięsa, potrawami przyrządzanymi z roślin strączkowych- soi, soczewicy, fasoli, które to są właśnie źródłem wspomnianych węglowodanów. Białko natomiast to tylko do 20% dziennego zapotrzebowania, a tłuszcze do 30%. Unikajmy zatem tłustych potraw mięsnych, a skupmy się na wieloziarnistych produktach zbożowych, warzywach i owocach.
OSTATNIO NA FORUM
Haft diamentowy »pady Jesteście na tak, czy nie? Chodzi o to, aby to była atrakcja dla dzieci i coś...
Gotowanie posiłków na kilka dni »pady My nigdy nie gotujemy na jeden dzień. Jeśli jest na więcej niż 2 dni, to...
LOSOWA DIETA
Dieta bezskrobiowaZałożenia - dieta bezskrobiowa: Dieta ta nazywana jest bezskrobiową (no starch diet - NSD) a czasem dietą londyńską. A wszystko za sprawą Anglika, dr Alana Ebringera z King's College Hospital w Londynie. On to m.in. odkrył, że rezydująca w układzie pokarmowym bakteria Klebsiella i gen HLA-B27 są pośrednio odpowiedzialne za nieprawidłowe... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła