Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Przewodnik po serach żółtych
Kuchnia estońska
7 sposobów na kaszę mannę - ciepły i pożywny deser na jesień
Kuchnia słowacka
Rozgrzewające kuchnie: azjatycka, węgierska i meksykańska - doskonałe do wypróbowania jesienią!
7 sposobów na otręby gryczane
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
POPULARNE PRZEPISY
Staropolska kapusta wigilijna
Grzyby umyj, zalej przegotowaną i przestudzoną wodą. Odstaw do...Kotleciki rybne z groszkiem
Ziemniaki obierz, pokrój, włóż do garnka z zimną wodą i zagotuj. Gdy...Smażone frankfurterki z papryką
Cebule obierz i pokrój w piórka. Papryki umyj, osusz, usuń nasiona, a...Rolada z indyka faszerowana morelami
Mięso rozetnij wzdłuż, ale nie do końca, rozłóż. Włóż między dwie...Tortellini z cukinią i pomidorami
Tortellini wrzuć na chwilę do osolonego wrzątku, by je podgrzać....Łosoś w galarecie
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...
CZY WIESZ, ŻE
Tak, jak powszechnie wiadomo, że nie powinno się łączyć surowego ogórka z pomidorem, przygotowując sałatki, tak nie należy też zestawiać w jednym posiłku ryby z kalafiorem, brokułem, kapustą czy brukselką. Ogórek w swoim składzie zawiera substancję, hamującą wchłanianie witaminy C z pomidora - tzw. enzym askorbinowy, a wymienione warzywa, z rodziny kapustnych, posiadają substancje antyodżywcze zwane goitrogenami. Są to związki, które utrudniają przyswajanie jodu zawartego w rybach. Czyż nie lepiej rybę spożywać z sałatką z ogórków, a do sałatki z pomidorów dodawać brukselkę?
OSTATNIO NA FORUM
7 sposobów na energiczne wystartowanie z ranna jak rakieta. »wendell.kub Ja niestety od niedawna mam jakiś problem z oddychaniem i nie wiem jak sobie...
Zdrowe jedzenie w firmie »layne69 Cześć! Skoro już mowa o firmie to wiecie może jak zorganizować udane wyjście...
Wynajmij hakera! (https://t.me/Blackhat_plug) »ThanosOrion Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Naszą specjalistyczną...
LOSOWA DIETA
Dieta Cindy CrawfordZałożenia - dieta Cindy Crawford: Jest szczupła, ale "nabita". Musi unikać pieczywa, tłustego mięsa i słodyczy, bo te produkty "idą" jej w biodra. Wybrała lekkie pożywienie. Przykład - dieta Cindy Crawford: Śniadanie: dużo wody mineralnej i egzotyczne owoce: papaje, ananas, mango oraz banan lub jabłko Obiad: ryba z rusztu, ryż... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła