Forum dyskusyjne
Forum - Wasze sukcesy w odchudzaniu
powrót
Schudłem 20 kg!!
|
|
Efekt duży, jeszcze jak byś zaczął coś na siłowni ćwiczyć to efekt był by super
Gratulacje !

Brawo ! Ja sama jestem na dobrej drodze by zrzucić moje zbędne kilogramy. Podjęłam współpracę z dietetykiem online. Fajne jest to ,że uwzględnił moją nietolerancję glutenu i laktozy. Jego przepis na muffiny to jakiś sztos, tutaj michalwrzosek.pl
Masz jego stronę i w zakładce przepisy znajdziesz mojego faworyta. Oczywiście wszytko wliczone w marko !
Tak jak mówisz, w trakcie odchudzania najważniejsza jest systematyczność spożywania posiłków. Wiele osób sądzi, że odchudzanie oznacza głodzenie się lub jedzenie tylko zieleniny

Na początek Moje Uszanowanie dla Wszystkich! Jestem tutaj NOWY.....
LekkiJakChmurka doznał chyba szoku dietetycznego o ile naprawdę schudł 20 kg w rok czasu!
Szkoda, że nie napisał na JAKIEJ był diecie, co za restrykcje dotyczyły diety (rozumiem to słowo jako ograniczenia bo tak jest w PWN)....a może był chory i schudł? Teraz wygląda jak po chorobie.
Nie będę się dzisiaj rozpisywał ale zrobię krótki wstęp do tego co ja uczyniłem by schudnąć i schudłem dokładnie 29,5 kg za jeden rok! Daję słowo pod Bogiem!
Systematyczność posiłków nie ma żadnego znaczenia LekkiJakChmurka! Ważne ile organizm na dobę "zaliczy" kilokalorii! Kiedyś pisano, żeby jeść 5 razy dziennie a dziś ważne by co najmniej 3 razy i nieważne o jakich porach!
Ja zacząłem od nauczenia się na pamięć tabeli kilokalorii ze swoją silną wolą jako błogosławieństwem, założeniem strony internetowej z wszystkim co dotyczy odchudzania, tj; kalkulatora BMI, BMR, kalkulatora biegania i dziennego spożycia kalorii oraz wykreślenie z mojego umysłu szarlatanów typu dietetycy umieszczając w kategoriach bardzo dużo potrzebnych materiałów i zacząłem panować nad sobą nie patrząc na jakieś trujące suplementy diet oraz wciskającym kit dietom, takiej jak np. oszukuje teraz A. Grabowski & Kiepski, który miał operację wycięcia żołądka a teraz mówi, że to dieta "Młynarskiego'!
Po prostu zacząłem od znanej diety: DIETA 120 kcal
Stronę mam nadal i sięgam tam bo po co pisać i szukać w notatkach jak wszystko można mieć na monitorze. Wstawiłem tam "15 przykazań dla facetów chcących schudnąć'" i się stosuje do nich od 5 lat! Po prostu trzymam wagę jaką osiągnąłem po schudnięciu 29,5 kg do dzisiaj! Fotki nie wstawię bo nie jestem taki przystojniak jak LekkiJakChmurka ale jutro mogę odpowiadać na każde pytanko i ODPOWIEM
Pozdrawiam serdecznie