Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Przewodnik po serach żółtych
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Pleśń, bakterie i inne drobnoustroje w żywności. Jak rozpoznać nieświeży pokarm?
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- 10 najzdrowszych polskich produktów (polska super żywność)
- Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
- Wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą potraw
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Sałatka z kurczakiem i morelami
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Morele pokrój w cienkie... - Przysmak jarosza
Cukinie starannie umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać oraz drobno... - Rogaliki z dżemem
Jajko rozetrzyj z drożdżami. Dodaj sól, mąkę, cukier, miękką margarynę i... - Krewetki w boczku
Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle. Zalej... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj.... - Sałatka makaronowa z mięsem mielonym i fasolą
Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj al dente, odcedź i odstaw do... - Zupa krem z ciecierzycy
Oliwę mieszamy z papryką wędzoną oraz chili. Ciecierzycę odsączamy z...
CZY WIESZ, ŻE
Czosnek zawiera wiele pochodnych siarki. To właśnie tym substancjom przypisuje się jego dobroczynne właściwości. Substancje te są produkowane niejako przy okazji i służą warzywu do ochrony przeciw atakującymi główkę czosnku grzybami czy bakteriami. Dopiero z czasem człowiek zaczął wykorzystywać czosnek właśnie w tym celu. Jego spożycie zaczęło również ludzi skutecznie chronić przed bakteriami i grzybami.
OSTATNIO NA FORUM
Jak gotować kalafior, żeby nie wzdymał? »awokad0 Macie jakieś sprawdzone sposoby jak gotować kalafior, żeby nie wzdymał[/url]?...
LOSOWA DIETA
Dieta dr Williama HayaZałożenia diety dr Williama Haya (niełączenia): Opracowana przez amerykańskiego lekarza Williama Howarda Haya jest dietą niełączenia produktów węglowodanowych z białkowymi. Produkty podzielił on na białkowe, węglowodanowe i neutralne. Te ostatnie można łączyć ze wszystkimi innymi. W ciągu dnia należy zjeść jeden posiłek oparty na węglowodanach, jeden... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła