
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Leki, generyki i suplementy diety - czym się różnią?
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Metody oceny sposobu żywienia
Prażone czy smażone? - jest różnica!
Kuchnia ukraińska
10 pomysłów na bezcukrowe podwieczorki
Kuchnia białoruska
POPULARNE PRZEPISY
Zupa z kapusty włoskiej
Marchewki i kalarepy obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce...Spaghetti carbonara
Boczek pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię z rozgrzanym masłem. Po...Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....Babka marmurkowa
Czekoladę połam na kawałeczki. Włóż do metalowej miseczki. Postaw ją nad...Sałatka z gorgonzolą i marchewką
Marchewki i ziemniaki obierz, umyj. Ziemniaki pokrój na cząstki, a...Pierogi z suszonymi pomidorami
Kaszę jęczmienną przygotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i...Babka ziemniaczana z sosem kurkowym
Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce. Boczek i jedną cebulę pokrój w...Lasagne z brukselką i serem pleśniowym
Brukselki oczyść z zewnętrznych liści. Odetnij głąby i przekrój...
CZY WIESZ, ŻE
Najważniejszą zasadą prawidłowego odżywiania się jest spożywanie, jak największej ilości produktów, w najmniej przetworzonym stanie. Zapobiega to nie tylko niedożywieniu, ale sprawia, iż dostarczymy sobie wszystkich niezbędnych składników, jako, że w różnych produktach znajdują się odmiennej ilości i jakości. Mowa tu między innymi o witaminach czy składnikach mineralnych. Z kolei produkty w najmniej przetworzonym stanie, to takie, które spożywane są na surowo, bądź też nie zostały poddane rafinacji, a tym samym nie zostały z nich usunięte najcenniejsze związki, niezbędne dla naszego prawidłowego rozwoju.
OSTATNIO NA FORUM
Cellulit jak z nim walczyć ? »mamita W sumie to nie jest prosta sprawa, ale zaczęłabym od nawodnienia i...
LOSOWA DIETA
Dieta fioletowaZałożenia - dieta fioletowa: Kolor fioletowy - oczyszcza organizm, wzmacnia w stanach chorobowych, zwłaszcza przy wszelkiego rodzaju zapaleniach. Korzystnie działa na kości, pomaga pohamować nadmierny apetyt. Ponadto ułatwia zaśnięcie. Produkty zalecane w diecie fioletowej: - niełuskane zboża, - bakłażany, - karczochy, - czarne... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła