Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
10 najczęstszych skutków ubocznych odchudzania. Jak ich uniknąć?
Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
Jak kupować mięso - na co zwrócić uwagę?
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Historia alkoholu, metabolizm alkoholu, fakty i mity o alkoholu
Co można kisić? Przepisy kulinarne na domowe kiszonki z owoców i warzyw
Wzbogacanie żywności i powody fortyfikacji żywności
Idealne ciasto drożdżowe
POPULARNE PRZEPISY
Sos enchiladas
Rozgrzej oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu. Dodaj przepuszczony...Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....Kieszonki drobiowe z brzoskwiniami
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz. Każdy natnij wzdłuż tworząc...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Sałatka kalafiorowo-arbuzowa
Składniki sosu przełóż do miski. Dopraw do smaku pieprzem i solą,...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Kremowy sos szparagowy
Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i ugotować do miękkości w...
CZY WIESZ, ŻE
Sport oraz aktywność fizyczna leży u podstawy piramidy zdrowego odżywiania. Oznacza to, że powinien być on w naszym życiu najważniejszy jeśli tylko zależy nam na zdrowiu i dobrym samopoczuciu. Zaleca się, aby od piętnastu do trzydziestu minut dziennie poświęcić na ruch. To w zupełności wystarczająca doza dostarczająca nam energii i zapału do pracy na resztę dnia. I jest to o tyle ułatwione, iż za wysiłek fizyczny uznaje się także pójście do pracy czy sklepu na pieszo zamiast jazdy do niej samochodem.
OSTATNIO NA FORUM
Firma remontowa z Wrocławia »kaja.sz89 Zastanawiam się nad remontem salonu i trafiłam na intersującą ofertę usług...
Ktoś wziął pożyczkę na moje dane »Ereline Miałam dokładnie taką sytuację – ktoś wziął pożyczkę na podstawie...
Naturalne metody na zgagę »azerona Mi ginekolog polecił migdały – nie żeby zjeść garść od razu, tylko...
LOSOWA DIETA
Dieta bezskrobiowaZałożenia - dieta bezskrobiowa: Dieta ta nazywana jest bezskrobiową (no starch diet - NSD) a czasem dietą londyńską. A wszystko za sprawą Anglika, dr Alana Ebringera z King's College Hospital w Londynie. On to m.in. odkrył, że rezydująca w układzie pokarmowym bakteria Klebsiella i gen HLA-B27 są pośrednio odpowiedzialne za nieprawidłowe... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła