
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Przewodnik po serach żółtych
Pieczemy ciasta bez jaj i mąki - sposoby na wegańskie wypieki
Poradnik dla właścicieli zmywarek: Jak dbać o swoje urządzenie?
Niedrożność jelit. Objawy, przyczyny i leczenie choroby
Egzotyczne owoce - daj się im skusić!
Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
POPULARNE PRZEPISY
Sałatka z fasolą, mozzarellą i suszonymi pomidorami
Fasolę namocz na noc. Następnego dnia gotuj przez 90 minut, odcedź i...Tarta malinowa
200 g mąki przesiej razem z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem na...Sałatka warstwowa z wędzonym łososiem
Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę. Jabłka obierz, usuń...Gnocchi zapiekane z brokułami i brukselką
Ziemniaczane gnocchi włóż do osolonego wrzątku i gotuj, aż wypłyną....Babka marmurkowa
Czekoladę połam na kawałeczki. Włóż do metalowej miseczki. Postaw ją nad...Brokuły zapiekane z serem
Brokuł oczyść, po czym podziel go na różyczki. Do garnka wlej wodę i...Spaghetti carbonara
Boczek pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię z rozgrzanym masłem. Po...Naleśniki po neapolitańsku
2 cebule obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj...
CZY WIESZ, ŻE
Najważniejszą zasadą prawidłowego odżywiania się jest spożywanie, jak największej ilości produktów, w najmniej przetworzonym stanie. Zapobiega to nie tylko niedożywieniu, ale sprawia, iż dostarczymy sobie wszystkich niezbędnych składników, jako, że w różnych produktach znajdują się odmiennej ilości i jakości. Mowa tu między innymi o witaminach czy składnikach mineralnych. Z kolei produkty w najmniej przetworzonym stanie, to takie, które spożywane są na surowo, bądź też nie zostały poddane rafinacji, a tym samym nie zostały z nich usunięte najcenniejsze związki, niezbędne dla naszego prawidłowego rozwoju.
LOSOWA DIETA
Dieta w refluksieZałożenia - dieta w refluksie: Na refluks żołądkowo - przełykowy cierpi przynajmniej raz w miesiącu około 15% ludzi. Nieprzyjemne dolegliwości można złagodzić właściwym odżywianiem. Do charakterystycznych objawów tej choroby należy zgaga odczuwana jako pieczenie lub palenie w okolicy górnej przełyku, za mostkiem lub w dołku podsercowym. Sok... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła