
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Prażone czy smażone? - jest różnica!
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Czy warto kupować mieszanki przypraw?
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Śniadania białkowo-tłuszczowe. Warto czy nie warto?
Herbata Teh Pandan (pandanowa) i jej właściwości zdrowotne
Jak zrobić popularne drinki na lato? Sprawdź nasze inspiracje
Kuchnia boliwijska
POPULARNE PRZEPISY
Gruszki w winie z sosem serowym
Gruszki umyj, cienko obierz ze skórki, pozostawiając ogonki. W garnku...Kruche ciasto z jagodami
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj masło, 3 łyżki cukru pudru...Czekoladowiec pod pierzynką
Masło utrzyj ze szczyptą soli i cukrem. Ciągle miksując, stopniowo...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Klops z żurawiną i serem camembert
30 g bułki tartej namocz w mleku i dodaj do mięsa. Dodaj również jajko,...Makaron bucatini z pomidorkami koktajlowymi i mozarellą
Makaron wrzuć do dużego garnka z wrzącą posoloną wodą i ugotuj al dente....Kotlety ze słodkiej kapusty
Kapustę drobno poszatkuj. Bułkę namocz w mleku. Cebulę obierz i pokrój....Kotlety rybne z karasi
Karasie oczyść, odetnij ogony i płetwy. Mięso zmiel i wymieszaj z...
CZY WIESZ, ŻE
Wysiłek fizyczny związany jest z utratą wody z organizmu. Odzwierciedla się to pod postacią potu, który pojawia się w trakcie treningu. Dlatego też, tak istotne jest uzupełnianie płynów. Gdy uprawiamy sport dłużej niż 45 minut, powinniśmy pamiętać o tym, żeby zabrać ze sobą butelkę niegazowanej wody mineralnej. Wodę uzupełnia się co piętnaście minut, wypijając jej około 100ml. Pamiętać należy jednocześnie o tym, iż częstsze picie w mniejszych ilościach to dużo lepsze rozwiązanie, niż jednorazowe wypicie litra wody. Sprawi to, iż nasze komórki poprzez częstsze dostarczanie płynów, zostaną lepiej nawodnione.
OSTATNIO NA FORUM
Zakład meblarki w Warszawie »kaja.sz89 Wiele firm produkuje meble na zamówienie w Warszawie , jakiego...
LOSOWA DIETA
Dieta czerwonaZałożenia - dieta czerwona: Kolor czerwony - reguluje ciśnienie krwi, hamuje gwałtowne zmiany nastroju, pobudza metabolizm i ułatwia trawienie. Produkty zalecane w diecie czerwonej: - czerwone mięso: wołowina, jagnięcina, - truskawki świeże i mrożone, - pomarańcze, mandarynki, - czereśnie i wiśnie, - żółty melon, dynia, - marchewka lub... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła