
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Ciasta i desery na przyjęcia dla dzieci
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
7 sposobów na kaszę mannę - ciepły i pożywny deser na jesień
Przewodnik po serach żółtych
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
POPULARNE PRZEPISY
Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Zupa jarzynowa na żeberkach
Marchew i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, usuń...Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...Makaron z sosem śmietanowym i salami
Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Czosnek obierz,...Rolada z indyka faszerowana morelami
Mięso rozetnij wzdłuż, ale nie do końca, rozłóż. Włóż między dwie...
CZY WIESZ, ŻE
Czosnek zawiera wiele pochodnych siarki. To właśnie tym substancjom przypisuje się jego dobroczynne właściwości. Substancje te są produkowane niejako przy okazji i służą warzywu do ochrony przeciw atakującymi główkę czosnku grzybami czy bakteriami. Dopiero z czasem człowiek zaczął wykorzystywać czosnek właśnie w tym celu. Jego spożycie zaczęło również ludzi skutecznie chronić przed bakteriami i grzybami.
OSTATNIO NA FORUM
Kotlety z tofu wędzonego »Suwi Tofu naturalne prawie nie ma smaku, tak jak np. kurczak, trzeba je...
LOSOWA DIETA
Dieta w chorobach trzustki i dróg żółciowychZałożenia diety w chorobach trzustki i dróg żółciowych: Dieta w chorobach trzustki i dróg żółciowych powinna zawierać normalną ilość kalorii, przewidzianą dla danej grupy ludności, jednak z ograniczeniem tłuszczu, przy zwiększeniu spożycia węglowodanów. Posiłki powinno się spożywać 5 razy dziennie, o umiarkowanej objętości (bez przejadania... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła