
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862
POPULARNE ARTYKUŁY
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Przewodnik po serach żółtych
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Ciasto filo - jak je przyrządzić? 7 sposobów na dania z filo
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
POPULARNE PRZEPISY
Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa jarzynowa na żeberkach
Marchew i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, usuń...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....Kotlety rybne z karasi
Karasie oczyść, odetnij ogony i płetwy. Mięso zmiel i wymieszaj z...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Chłodnik z pomidorów i jogurtu
Sok pomidorowy i jogurt (prosto z lodówki) wymieszaj dokładnie w dużej...
CZY WIESZ, ŻE
Sól, cukier, ocet to substancje konserwujące. W dzisiejszych czasach konserwanty kojarzone są tylko z substancjami chemicznymi dodawanymi do żywności, potocznie nazywanymi przez konsumentów jako "E". Jednak od dawna już wiadomo, że świetnymi substancjami, zabezpieczającymi przed rozwojem pleśni czy bakterii są sól czy cukier. Jako, że te dodatki konserwujące posiadają zwykle niskie pH, co zapobiega rozwojowi mikroorganizmom, do tego typu zabiegów, świetnie nadają się właśnie dodatki naturalne w postaci soli czy cukru. Należy jedynie pamiętać, że ich efektywne działanie występuje jedynie przy dużych stężeniach.
OSTATNIO NA FORUM
ulubione kosmetyki »finezja no bo one chyba nowe sa bo wczesniej ich nie widzialam.. tzn nadal ich nie...
LOSOWA DIETA
Dieta w kamicy nerkowejZałożenia - dieta w kamicy nerkowej: Kamica nerkowa jest chorobą polegającą na wytrącaniu się w drogach moczowych nierozpuszczalnych złogów substancji chemicznych, stanowiących prawidłowy lub patologiczny składnik moczu. Kamica nerkowa jest jednym z najczęstszych schorzeń układu moczowego. Zdecydowanie bardziej są na nią narażeni mężczyźni:... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła