
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Prażone czy smażone? - jest różnica!
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Czy warto kupować mieszanki przypraw?
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Śniadania białkowo-tłuszczowe. Warto czy nie warto?
Herbata Teh Pandan (pandanowa) i jej właściwości zdrowotne
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Przegląd rosyjskich deserów
POPULARNE PRZEPISY
Gruszki w winie z sosem serowym
Gruszki umyj, cienko obierz ze skórki, pozostawiając ogonki. W garnku...Kruche ciasto z jagodami
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj masło, 3 łyżki cukru pudru...Czekoladowiec pod pierzynką
Masło utrzyj ze szczyptą soli i cukrem. Ciągle miksując, stopniowo...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Klops z żurawiną i serem camembert
30 g bułki tartej namocz w mleku i dodaj do mięsa. Dodaj również jajko,...Makaron bucatini z pomidorkami koktajlowymi i mozarellą
Makaron wrzuć do dużego garnka z wrzącą posoloną wodą i ugotuj al dente....Kotlety ze słodkiej kapusty
Kapustę drobno poszatkuj. Bułkę namocz w mleku. Cebulę obierz i pokrój....Kotlety rybne z karasi
Karasie oczyść, odetnij ogony i płetwy. Mięso zmiel i wymieszaj z...
CZY WIESZ, ŻE
Istnieją takie warzywa, których nie należy gotować pod przykryciem, przynajmniej przez pierwsze minuty. Warzywa kapustne należące do rodziny krzyżowych, takie jak kapusta, kalafior, brokuł, jarmuż czy brukselka zawierają w swoim składzie związki, które w świecie żywieniowców zwane są jako antyodżywcze. Prawidłowa ich nazwa to goitrogeny. Ich szkodliwość polega na tym, iż hamują wchłanianie do organizmu jodu, pochodzącego np. z ryb. Jod to ważny mikroelement w naszej diecie. Warzyw tych powinny zatem unikać osoby, które kiedykolwiek miały problemy z tarczycą. Dodatkowo, gotując je należy pamiętać, żeby przez pierwsze 5 minut zostawić garnek bez pokrywki.
OSTATNIO NA FORUM
Zakład meblarki w Warszawie »kaja.sz89 Wiele firm produkuje meble na zamówienie w Warszawie , jakiego...
LOSOWA DIETA
Dieta po ostrym zapaleniu trzustkiZałożenia - dieta po ostrym zapaleniu trzustki: Podstawowym zadaniem trzustki jest produkcja i wydzielanie do przewodu pokarmowego enzymów trawiennych oraz produkcja hormonów (z których najważniejsza jest insulina) i związków wpływających na czynność naczyń krwionośnych. Do najczęstszych schorzeń trzustki należą jej ostre i przewlekłe... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła