Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Bor - funkcje, zapotrzebowanie i źródła
- Jak wykorzystać fusy z kawy? Kilka ciekawych pomysłów
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Przewodnik po serach żółtych
- Oliwa polifenolowa. Czym różni się od "zwykłej" oliwy?
- Przegląd rosyjskich deserów
POPULARNE PRZEPISY
- Łosoś w galarecie
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele... - Mintaj zapiekany z pomidorami
Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Gdy się... - Klops z papryką i ogórkiem
Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Bułki namocz w wodzie lub mleku,... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Makaron z serem pleśniowym i boczkiem
Makaron ugotuj al dente i odcedź bez przelewania zimną wodą. Boczek... - Góralskie bryndzylki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz i zmiel z bryndzą. Dodaj... - Świąteczny pasztet rybny
Ziemniaki obierz, ugotuj i zmiksuj. Marchewki obierz i ugotuj. Rybę...
CZY WIESZ, ŻE
W serach żółtych występują dwa rodzaje dziur. Najczęściej występują dziury powstałe w procesie fermentacji
podczas dojrzewania sera. Dziury są zróżnicowane ze względu na wielkość i
częstotliwość występowania. W procesie wytwarzania sera, do mleka
dodaje się bakterie kwasu mlekowego. Bakterie kwasu mlekowego produkują podczas procesu
dojrzewania dwutlenek węgla, który wydzielają w formie gazu. Gaz ten
tworzy puste przestrzenie w jeszcze miękkiej masie serowej. Za wielkość powstałych dziur odpowiedzialna jest temperatura podczas dojrzewania. Przy wysokich temperaturach powstają
duże dziury, a przy niskich małe.
OSTATNIO NA FORUM
Haft diamentowy »pady Jesteście na tak, czy nie? Chodzi o to, aby to była atrakcja dla dzieci i coś...
Gotowanie posiłków na kilka dni »pady My nigdy nie gotujemy na jeden dzień. Jeśli jest na więcej niż 2 dni, to...
LOSOWA DIETA
Dieta francuskaZałożenia - dieta francuska: Dieta ta bazuje głównie na zdrowych nowalijkach, a skomponowane w niej posiłki są lekkie i bogate w minerały. Oprócz witamin młode warzywa i owoce mają dużo błonnika regulującego "uśpioną" zimą przemianę materii. Dieta francuska trwa: od 7 do 21 dni (dłużej tylko pod opieką lekarza lub dietetyka). Odchudza: około 1... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła