Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Metody oceny sposobu żywienia
- Przewodnik po serach żółtych
- Kuchnia rumuńska
- 7 sposobów na kaszę mannę - ciepły i pożywny deser na jesień
- Dieta a krążenie krwi. Co jeść, aby usprawnić krwiobieg?
- Pleśń, bakterie i inne drobnoustroje w żywności. Jak rozpoznać nieświeży pokarm?
- Przegląd rosyjskich deserów
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Pieczone ziemniaki z pietruszkowym pesto
Ziemniaki umyj, oprósz solą i zawiń w folię aluminiową. Piecz 60 minut w... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj.... - Egzotyczna sałatka z owocami
Wszystkie owoce opłucz i osusz. Mango, melon, pomarańczę i mandarynki... - Przysmak jarosza
Cukinie starannie umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać oraz drobno... - Krewetki w boczku
Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle. Zalej... - Sałatka z kurczakiem i morelami
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Morele pokrój w cienkie... - Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...
CZY WIESZ, ŻE
Dodawanie barwników do produktów spożywczych jest w wielu przypadkach prawnie zabronione. Głównie mowa tu o żywności nieprzetworzonej, do której zalicza się mleko, śmietanę i śmietankę, sery twarogowe, kawę, mięsa, ryby, czekoladę i wiele innych. Producenci natomiast stosują tak zwany zabieg "barwienia pośredniego", który polega na dodawaniu barwników do pasz, jak w przypadku surowców zwierzęcych. Takim zabiegiem może być na przykład dodawanie żółtego barwnika do pasz kur niosek, w celu uzyskania intensywnie żółtego zabarwienia żółtka jaj.
OSTATNIO NA FORUM
skutki utraty równowagi kwasowo-zasadowej? »awokad0 Utrata równowagi kwasowo-zasadowej może prowadzić do problemów...
LOSOWA DIETA
Dieta dla kobiet w ciążyZałożenia - dieta dla kobiet w ciąży: Właściwe odżywianie podczas ciąży jest ważne, ale nie może być źródłem stresu. Jedzenie powinno być przyjemnością. Wtedy organizm lepiej wszystko trawi i przyswaja. W pierwszej połowie ciąży gdy zorientujesz się, że jesteś w ciąży, powinnaś przyjrzeć się swojej diecie. Najlepiej notuj... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła