Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Charakterystyka warzyw korzeniowych
- Przewodnik po serach żółtych
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Przegląd rosyjskich deserów
- Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
- Dieta a krążenie krwi. Co jeść, aby usprawnić krwiobieg?
- Truskawki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Przysmak jarosza
Cukinie starannie umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać oraz drobno... - Rogaliki z dżemem
Jajko rozetrzyj z drożdżami. Dodaj sól, mąkę, cukier, miękką margarynę i... - Krewetki w boczku
Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle. Zalej... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj.... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Sałatka z kurczakiem i morelami
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Morele pokrój w cienkie... - Mus mandarynkowy
Żelatynę namocz w zimnej wodzie i dokładnie wymieszaj, by nie było...
CZY WIESZ, ŻE
Do serów żółtych podajemy wino w temperaturze pokojowej. Najlepszym wyborem jest słodkie wino czerwone (np. porto) lub wytrawne. Do deserów - choć połączenie - słodki deser i wino stanowią rzadkie połączenie, serwujemy wina słodkie z nutą owoców dobraną do deseru. Do drobiu podajemy wytrawne białe wino serwowane w temperaturze pokojowej. Do ryb również podajemy wytrawne białe wino, jeśli danie z ryb zawiera śmietanę wówczas podajemy z winem półwytrawnym.
OSTATNIO NA FORUM
Jakość wody pitnej »lena30 Wiadomo, że jakość wody jest naprawdę czymś mega ważnym dlatego warto byłoby...
Blaty kuchenne na wymiar »kaja.sz89 Gdzie znajdę solidne i tanie blaty na wymiar w Katowicach . Chcę odnowić...
LOSOWA DIETA
Dieta francuskaZałożenia - dieta francuska: Dieta ta bazuje głównie na zdrowych nowalijkach, a skomponowane w niej posiłki są lekkie i bogate w minerały. Oprócz witamin młode warzywa i owoce mają dużo błonnika regulującego "uśpioną" zimą przemianę materii. Dieta francuska trwa: od 7 do 21 dni (dłużej tylko pod opieką lekarza lub dietetyka). Odchudza: około 1... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła