Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- 5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Przegląd rosyjskich deserów
- Kuchnia estońska
- Kuchnia boliwijska
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Zapiekanka ziemniaczana z selerem naciowym
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w dużą kostkę. Zielone części selera... - Wątróbka drobiowa z grzanką i kaparami
Wątróbkę oczyść, umyj, osusz. Kapary odsącz z zalewy. Natkę pietruszki... - Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Prażuchy
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w ćwiartki. Ugotuj je w osolonej wodzie,... - Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Tarta serowo-gruszkowa
Z mąki, masła, jajka, śmietany i szczypty soli zagnieć jednolite ciasto....
CZY WIESZ, ŻE
Różne kolory papryki nie wpływają tylko na różnice w smaku, ale i na właściwości, ponieważ każdy kolor to zupełnie inne dobro dla naszego organizmu. Papryka żółta i pomarańczowa dostarczą nam dużo luteiny, czuwającej nad zdrowiem naszych oczu. Papryka czerwona zaopatruje organizm w beta-karoten, odpowiedzialny za piękną, zdrową i promienna cerę. Oczywiście jest również bogata w witaminę C. Papryka zielona zawiera najmniej kalorii, a przy tym ogrom kwasu foliowego i witaminy E, zwanej potocznie "witaminą młodości". Dobrze wpływa na układ nerwowy i działa krwiotwórczo.
OSTATNIO NA FORUM
Gdzie na wakacje w Polsce »doctor_t Polecam nasze urocze Bieszczady . Byłem w Berezce niedaleko Polańczyka nad...
LOSOWA DIETA
Dieta Ewy KuryłoZałożenia - dieta Ewy Kuryło: Od pięciu lat cała moja rodzina nie jada wołowiny i wieprzowiny. Zamiast nich przyrządzamy kurczaka, indyka lub ryby. Oczywiście jadamy dużo warzyw, pijemy soki i wodę mineralną. Ostatnio jednak zrezygnowałam z kupowania soi, bo nie na wszystkich opakowaniach jest informacja, czy jest modyfikowana genetycznie.... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła