
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860
POPULARNE ARTYKUŁY
Przewodnik po serach żółtych
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Jak długo można przechowywać produkty w zamrażarce?
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
Metody utrwalania żywności
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
POPULARNE PRZEPISY
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Knedle z czerstwej bułki
Bułki pokrój w kostkę, zalej mlekiem i odstaw na 5 minut. Cebulę obierz,...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...Domowe burgery z mięsa mielonego
Mięso przełóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę białą cebulę i jeden...Taco z mięsem mielonym i fasolą
Placki: Do miski wsyp mąkę kukurydzianą i pszenną. Dodaj odrobinę soli,...
CZY WIESZ, ŻE
Aby prawidłowo rozbić mięso tłuczkiem nie niszcząc jego powierzchni należy przykryć mięso folią spożywczą lub umieścić w woreczku foliowym. Dzięki temu unikniemy też ubrudzenia ścian i blatu drobinkami mięsa, które rozpryskują się od uderzeń. Zawsze zaczynamy od środka, dopiero później wyklepujemy mięso w stronę brzegów.
OSTATNIO NA FORUM
Czy prawidłowo układam dietę? »marcin132 Bardzo dziękuje za wyczerpującą odpowiedź :)Cieszę się że wszystko układamy w...
Czy jeżeli np lubie dany produkt to mam tego za mało »NutriAdvicerka Raczej nie. Każdy ma indywidualne upodobania kulinarne. Najlepiej sprawdzić...
LOSOWA DIETA
Dieta czerwonaZałożenia - dieta czerwona: Kolor czerwony ? reguluje ciśnienie krwi, hamuje gwałtowne zmiany nastroju, pobudza metabolizm i ułatwia trawienie. Produkty zalecane w diecie czerwonej: - czerwone mięso: wołowina, jagnięcina, - truskawki świeże i mrożone, - pomarańcze, mandarynki, - czereśnie i wiśnie, - żółty melon, dynia, - marchewka lub sok z jej... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła