
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860
POPULARNE ARTYKUŁY
Jak długo można przechowywać produkty w zamrażarce?
Przewodnik po serach żółtych
Metody utrwalania żywności
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Prawidłowa waga do wzrostu
POPULARNE PRZEPISY
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Domowe burgery z mięsa mielonego
Mięso przełóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę białą cebulę i jeden...Kopytka zapiekane z kiełbasą i pieczarkami
Ziemniaki obierz, ugotuj, odcedź i przeciśnij przez praskę. Do...Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i boczkiem
Ziemniaki umyj, osusz, obierz i pokrój w plastry. Gotuj w osolonym...Placek po węgiersku z wołowiną
Gulasz: Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Cebule obierz,...
CZY WIESZ, ŻE
Sól, cukier, ocet to substancje konserwujące. W dzisiejszych czasach konserwanty kojarzone są tylko z substancjami chemicznymi dodawanymi do żywności, potocznie nazywanymi przez konsumentów jako "E". Jednak od dawna już wiadomo, że świetnymi substancjami, zabezpieczającymi przed rozwojem pleśni czy bakterii są sól czy cukier. Jako, że te dodatki konserwujące posiadają zwykle niskie pH, co zapobiega rozwojowi mikroorganizmom, do tego typu zabiegów, świetnie nadają się właśnie dodatki naturalne w postaci soli czy cukru. Należy jedynie pamiętać, że ich efektywne działanie występuje jedynie przy dużych stężeniach.
OSTATNIO NA FORUM
Czy prawidłowo układam dietę? »marcin132 Bardzo dziękuje za wyczerpującą odpowiedź :)Cieszę się że wszystko układamy w...
Czy jeżeli np lubie dany produkt to mam tego za mało »NutriAdvicerka Raczej nie. Każdy ma indywidualne upodobania kulinarne. Najlepiej sprawdzić...
LOSOWA DIETA
Dieta w zatruciach pokarmowychZałożenia - dieta w zatruciach pokarmowych: Zatrucie pokarmowe to stan zapalny przewodu pokarmowego występujący w postaci ostrego nieżytu żołądkowo-jelitowego. Przyczyną zatruć pokarmowych są zwykle znajdujące się w żywności bakterie lub wirusy. Zdecydowanie częściej zdarzają się one w ciepłych porach roku, gdy drobnoustroje znajdują korzystne... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła