Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Zmiany w białkach, tłuszczach, węglowodanach i witaminach podczas przetwarzania i przechowywania
- Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
- Makaron grochowy - sprawdź, z czym to się je i dlaczego warto
- Przegląd serów francuskich
- Owoce runa leśnego - rodzaje, kaloryczność, wpływ na zdrowie
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz... - Gulasz z mortadeli i pieczarek
Ziemniaki obierz i razem z mortadelą pokrój w kostkę. Cebulę obierz i... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...
CZY WIESZ, ŻE
Para to sposób na zdrowie. A dokładniej gotowanie na parze. Powszechnie wiadomo, że gotując warzywa na parze, zachowujemy w ten sposób więcej witamin. Ale na parze możemy gotować nie tylko warzywa. Jeśli dbamy o sylwetkę, a także o nasze samopoczucie i zdrowie, równie dobrze na parze możemy gotować mięso czy też ryby. Kurczak ugotowany w parowarze będzie bardziej soczysty i miękki, a i ryba więcej niezbędnych składników, a gotując ją w folii, sprawimy, że po jej otwarciu pojawi się także przyjemny zapach. Poza tym gotowanie w parowarze to świetna alternatywa dla osób, które mają już dość tłustych i nudnych potraw.
LOSOWA DIETA
Dieta po ostrym zapaleniu trzustkiZałożenia - dieta po ostrym zapaleniu trzustki: Podstawowym zadaniem trzustki jest produkcja i wydzielanie do przewodu pokarmowego enzymów trawiennych oraz produkcja hormonów (z których najważniejsza jest insulina) i związków wpływających na czynność naczyń krwionośnych. Do najczęstszych schorzeń trzustki należą jej ostre i przewlekłe... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła