Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Wybieramy akcesoria kuchenne - drewniane, metalowe czy z tworzyw sztucznych?
- Hummus - zdrowa potrawa z Bliskiego Wschodu, jej wartości odżywcze i przepis
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Kuchnia boliwijska
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- 10 zdrowych potraw wielkopostnych
POPULARNE PRZEPISY
- Sałatka krabowa z ogórkiem
Sezam upraż na suchej patelni. Całą zieleninę grubo posiekaj. Ogórek... - Kluski śląskie z gulaszem
Gulasz: Marchewkę obierz, pokrój w plasterki. Cebulę obierz, drobno... - Keks pistacjowy z krówkami
200 g pistacji oraz krówki drobno posiekaj. Oprósz je odrobiną mąki i... - Zupa pieczarkowa z zacierkami
Zacierki: Żółtka rozkłóć i dodaj do nich taką ilość mąki, aby uzyskać... - Klops z żurawiną i serem camembert
30 g bułki tartej namocz w mleku i dodaj do mięsa. Dodaj również jajko,... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany... - Łosoś w galarecie
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele...
CZY WIESZ, ŻE
Różne kolory papryki nie wpływają tylko na różnice w smaku, ale i na właściwości, ponieważ każdy kolor to zupełnie inne dobro dla naszego organizmu. Papryka żółta i pomarańczowa dostarczą nam dużo luteiny, czuwającej nad zdrowiem naszych oczu. Papryka czerwona zaopatruje organizm w beta-karoten, odpowiedzialny za piękną, zdrową i promienna cerę. Oczywiście jest również bogata w witaminę C. Papryka zielona zawiera najmniej kalorii, a przy tym ogrom kwasu foliowego i witaminy E, zwanej potocznie "witaminą młodości". Dobrze wpływa na układ nerwowy i działa krwiotwórczo.
OSTATNIO NA FORUM
Zaczynamy odchudzanie »pady Dla mnie podstawą jest wykluczanie z diety wszystkiego, co szkodliwe i...
LOSOWA DIETA
Dieta w wirusowym zapaleniu wątroby typu AZałożenia - dieta w wirusowym zapaleniu wątroby typu A: Dieta zalecana rekonwalescentom po wirusowym zapaleniu wątroby powinna być stosowana średnio przez 6 tygodni. Po tym okresie, jeśli wyniki badań biochemicznych będą w normie, lekarz może zezwolić na powrót do normalnego żywienia. Wirusowe zapalenie wątroby typu A - a więc wywołane na... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła