Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.10.2021 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Forum dyskusyjne

  | 1 | 2 |   »

powrót
Wszystkie posty użytkownika Barbarella
Barbarella




Skąd: Łomża
Dołączyła: 28.03.2009
Posty: 59

Przepisy: 2


Doretka
Trzeba walczyć o swoje zdrowie i szczęście ! Życie jest ciężkie ale jednocześnie takie piękne
» przejdź do wątku

Vitalia PL
Barbarella




Skąd: Łomża
Dołączyła: 28.03.2009
Posty: 59

Przepisy: 2


Nie udało nigdzie znaleźć w sieci wartości indeksu i ładunku glikemicznego dla jajek. Znalazłam tylko tyle, że mają w swoim składzie węglowodany, więc powinny mieć zarówno IG i ŁG. Proszę o pomoc
» przejdź do wątku

Barbarella




Skąd: Łomża
Dołączyła: 28.03.2009
Posty: 59

Przepisy: 2


Czy przetwarzanie żywności (np. gotowanie, smażenie) ma wpływ na przesunięcie granicy zasadotwórczej do kwasotwórczej ?

Wyjaśnię na przykładzie.
Pomidory mało słodkie zaliczają się do grupy słabo zasadotwórczych. Czy pod wpływem przetwarzania mogą stać się np neutralne, albo nawet przejść w stronę słabo kwasotwórczych ?
» przejdź do wątku

Barbarella




Skąd: Łomża
Dołączyła: 28.03.2009
Posty: 59

Przepisy: 2


Wpływ złego odżywiania na powstawanie chorób cywilizacyjnych

Choroba Wpływ diety w %

choroby serca > 30
nowotwory > 35
zaparcia > 70
otyłość > 50
cukrzyca typu 2 > 25
próchnica > 30

źródło: Finn Holm, Food Group Denmark, 2003: New functional food ingredients cardiovascular health
» przejdź do wątku

Barbarella




Skąd: Łomża
Dołączyła: 28.03.2009
Posty: 59

Przepisy: 2


Opis suplementu

Podczas odchudzania oprócz pozbywania się nadmiaru tłuszczu, tracimy również masę mięśniową. Jest to jedna z głównych przyczyn powstawania tzw. efektu jo-jo, to znaczy szybkiego wzrostu masy ciała po zaprzestaniu stosowania diety niskokalorycznej. Dlatego właśnie powrót do starych nawyków żywieniowych okazuje się tak dużym problemem. Tkanka mięśniowa zużywa bardzo dużo energii i dlatego osoby, które w wyniku stosowania kuracji odchudzającej „straciły” znaczną ilość mięśni tracą zdolność do spalania tłuszczu, co jest związane z zahamowaniem procesu odchudzania. Ponadto fakt, iż większość osób po zakończeniu diety zwykle wraca do starych nawyków żywieniowych jest przyczyną ponownego tycia, a nawet osiągnięcia wagi większej niż przed rozpoczęciem diety odchudzającej. Utrata tkanki mięśniowej powoduje obniżenie zdolności spalania tłuszczu, więc po powrocie do starej diety, organizm z trudnością spala dodatkowe kalorie.

Preparat Bio-C.L.A. zaopatruje organizm w Sprzężony Kwas Linolowy (angielska nazwa – C.L.A.) składnik odżywczy pełniący następujące funkcje w organizmie:
- bierze istotny udział w procesach budowy i utrzymania masy tkanki mięśniowej
- poprawia spalanie tłuszczu w organizmie
- zmniejsza zapotrzebowanie na kalorie

Innymi słowy C.L.A. przyczynia się do utraty wagi w odpowiedni sposób, to znaczy poprzez utratę tłuszczu a nie mięśni.

Bio-C.L.A. ułatwia modelowanie sylwetki
Doskonale wiemy, ile wysiłku i godzin spędzonych na siłowni wymaga właściwe wymodelowanie sylwetki. Zależy nam bowiem nie tylko na schudnięciu, ale także na tym, żeby nasze ciało miało właściwe i idealne proporcje. Na przykład: u kobiet w wyniku stosowania kuracji odchudzającej dochodzi do zmniejszenia masy ciała, ale tkanka tłuszczowa utrzymuje się w okolicach bioder i na udach, co bardzo deformuje sylwetkę. Ponieważ C.L.A. działa anabolicznie (tzn. pobudza rozrost mięśni), stosowanie tego związku może „modelować” sylwetkę, to znaczy pozbyć się tłuszczu na brzuchu i udach, dzięki temu nie tylko schudniemy, ale także uzyskamy „boską” figurę. C.L.A. pozwoli nam także zredukować szpecący cellulit oraz uczyni nasze ciało jędrnym i sprężystym. Oczywiście dobrze dobrany program treningowy, wspomoże działanie Bio-C.L.A.

Dlaczego należy uzupełniać C.L.A. w diecie?
Sprzężony Kwas Linolowy (C.L.A.) występuje w sposób naturalny w mięsie i przetworach mlecznych, lecz uzyskanie takiego stężenia C.L.A. w pożywieniu jakie występuje w kapsułkach Bio-C.L.A., jest praktycznie niemożliwe.

Antyoksydanty na pomoc
Najlepsze efekty uzyskuje się stosując Bio-C.L.A. z antyoksydantami, takim jak na przykład Bio-Selen+Cynk lub Q10-Multivit. Spalanie tłuszczu oraz wysiłek fizyczny nasilają tworzenie się wolnych rodników, które niszczą zdrowe komórki. Dlatego właśnie antyoksydanty ograniczające szkodliwe działanie tych związków i korzystnie wspomagają działanie C.L.A.


Jakie sa Wasze opinie i doswiadczenia na temat tego suplementu :?:
» przejdź do wątku

Barbarella




Skąd: Łomża
Dołączyła: 28.03.2009
Posty: 59

Przepisy: 2


Ładunek glikemiczny jest też bardzo pomocny w układaniu diety chorym na cukrzycę (taką informację znalazłam na Wikipedii), natomiast Indeks glikemiczny ze względu na to, że nie jest taki dokładny może wprowadzać przekłamania w układaniu diety.
» przejdź do wątku

Barbarella




Skąd: Łomża
Dołączyła: 28.03.2009
Posty: 59

Przepisy: 2


Wiem że błonnik świetnie wpływa na organizm i pomaga schudnąć, ale "męczy" mnie pytanie czy lepszy jest dla naszych organizmów błonnik z pożywienia czy też z suplementów diety, a może nie ma znaczenia źródło ?
» przejdź do wątku

Barbarella




Skąd: Łomża
Dołączyła: 28.03.2009
Posty: 59

Przepisy: 2


Czy któraś z Was ma coś takiego i mogłaby się podzielić wrażeniami? Czy warto to kupić? Chciałabym zacząć ćwiczyć na stepperze, ale nie wiem jak. Czy wolno, czy z dużym obciążeniem, czy szybko. Chciałabym zgubić troche nadmiaru tłuszczu z ud i pośladków. Proszę o poradę osoby doświadczone :->
» przejdź do wątku

Barbarella




Skąd: Łomża
Dołączyła: 28.03.2009
Posty: 59

Przepisy: 2


Ostatnio zauważyłam, ze na udach pojawiła mi się tzw. "skórka pomarańczowa". Jak to zwalczać ? Od zewnątrz, od wewnątrz ?
» przejdź do wątku

  | 1 | 2 |   »