Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Wybieramy akcesoria kuchenne - drewniane, metalowe czy z tworzyw sztucznych?
- Hummus - zdrowa potrawa z Bliskiego Wschodu, jej wartości odżywcze i przepis
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Kuchnia boliwijska
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- 10 zdrowych potraw wielkopostnych
POPULARNE PRZEPISY
- Sałatka krabowa z ogórkiem
Sezam upraż na suchej patelni. Całą zieleninę grubo posiekaj. Ogórek... - Kluski śląskie z gulaszem
Gulasz: Marchewkę obierz, pokrój w plasterki. Cebulę obierz, drobno... - Keks pistacjowy z krówkami
200 g pistacji oraz krówki drobno posiekaj. Oprósz je odrobiną mąki i... - Zupa pieczarkowa z zacierkami
Zacierki: Żółtka rozkłóć i dodaj do nich taką ilość mąki, aby uzyskać... - Klops z żurawiną i serem camembert
30 g bułki tartej namocz w mleku i dodaj do mięsa. Dodaj również jajko,... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Łosoś w galarecie
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...
CZY WIESZ, ŻE
Osoby z problemami z tarczycą, cierpiące na jej nadczynność bądź niedoczynność powinny uważać na spożywanie soi. Wszystko związane z faktem, że w soi, podobnie, jak w fasoli, występują związki antyodżywcze hamujące prawidłowe wchłanianie jodu. Z drugiej strony, pewne badania dowiodły, iż spożywanie soi może wpłynąć na obniżenie ryzyka zachorowania na nowotwory. Należy zatem pamiętać, iż jeść można wszystko, co wpływa korzystnie na nasz organizm, ale należy pamiętać o zachowaniu umiaru. Najlepiej poprzez stosowanie zróżnicowanej diety.
OSTATNIO NA FORUM
Zaczynamy odchudzanie »pady Dla mnie podstawą jest wykluczanie z diety wszystkiego, co szkodliwe i...
LOSOWA DIETA
Dieta Ewy KuryłoZałożenia - dieta Ewy Kuryło: Od pięciu lat cała moja rodzina nie jada wołowiny i wieprzowiny. Zamiast nich przyrządzamy kurczaka, indyka lub ryby. Oczywiście jadamy dużo warzyw, pijemy soki i wodę mineralną. Ostatnio jednak zrezygnowałam z kupowania soi, bo nie na wszystkich opakowaniach jest informacja, czy jest modyfikowana genetycznie.... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła