Forum dyskusyjne
powrót
|
|
W zdrowym odżywianiu najbardziej pomaga jedzenie naturalnych i nieprzetworzonych produktów. Pamiętajcie, by jeść zdrowo wcale nie trzeba jeść samej sałaty, ale zwracajcie uwagę na pochodzenie produktów, które jecie. Ja jestem zdania, że najważniejsze jest by wszystko co jemy pochodziło z natury, a nie było wytworem wielu procesów fabrycznych. Nie trzeba sobie odmawiać smaku. Raz na jakiś czas można nawet zjeść smażonego steka. Nie kupuję jednak mięsa w wielkich marketach, a od sprawdzonych sprzedawców, posiadających certyfikowane mięso.
Hej, też mam przepis na pożywny koktajl. Do miksera wrzucacie 200g jogurtu naturalnego, pokrojonego na kawałki dużego banana, łyżeczkę cynamonu, 30g odżywki białkowej (do tego przepisu polecam smak waniliowy lub śmietankowy) i miksujecie. Następnie do koktajlu wrzucamy jakieś płatki owsiane, ja lubię te płatki bez cukru.
Czekamy około 3 min, aż płatki lekko namokną od koktajlu, mieszamy i gotowe :) Bardzo polecam zwłaszcza po treningu
adzik napisał/a:
nie używałam nigdy, ale czytałam, że ludzie takie coś sobie fundują na kaca jak się muszą bardzo szybko postawić na nogi
Kurcze, o takim sposobie to jeszcze nie słyszałam . :D Ja zawsze przed imprezą biorę tabletki 2KC dużo się ruszam, staram się coś zjeść i w sumie czuję się następnego dnia okej. No ale jak ktoś za bardzo zabaluje, to pewnie takie cuda są mu potrzebne...
Ja kiedyś bardzo dużo piłam i paliłam, miałam niemały problem z alkoholem do tego stopnia, że musiałam się już zdecydować na leczenie odwykowe, ale od tamtego momentu przyszedł pozytywny czas zmian :) bieganie, inne jedzenie i koniec używek na dobre!
Z pozdrowieniami, Sylwia