Dzisiaj jest: Środa, 30.04.2025 Imieniny: Mariana i Katarzyny

Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Forum dyskusyjne

powrót
Wszystkie posty użytkownika sanica
sanica

Przepisy: 662

A ja lubię kiełki rzodkiewki...nadają fajny ostry posmak sałatce
» przejdź do wątku

sanica

Niestety o ile ćwiczyć można za darmo, o tyle dietetyk już kosztuje.(
» przejdź do wątku

sanica

Myślę, że powinne być wygodne pod warunkiem że lubisz wysokie obcasy.;)
» przejdź do wątku

sanica

Ja kilka razy zaczynałam biegać, ale zawsze po kilku dniach zaczyna brakować mi motywacji(
» przejdź do wątku

sanica

Żeby schudnąć to jedynymi i zdrowymi sposobami są ćwiczenia i zdrowa dieta. Niestety inaczej się nie da.
» przejdź do wątku

sanica

Ja używam kremów z filtrem z firmy Ziaja.  Świetnie się sprawdzają przy opalaniu, a dodatkowo nie są drogie.
» przejdź do wątku

sanica

U mnie sprawdza się krem z lirene. Szybko się wchłania i świetnie nawilża.)
» przejdź do wątku

sanica

Ja na upalne dni polecam wodę z kilkoma kostkami lodu, plastrem cytryny i kilkoma listkami mięty.
» przejdź do wątku

sanica

Mi się wydaje, że najlepiej jest rzucić palenie tak z dnia na dzień. Wyrzucić papierosy, które nam zostały, by w chwili słabości nie kusiły i po prostu znaleźć sobie hobby by zająć się czymś i nie myśleć o paleniu.
» przejdź do wątku

sanica

Ja mogę polecić serię kosmetyków z Eveline Slim Extreme 3D. Naprawdę ładnie wygładzają istniejące już rozstępy i zapobiegają powstawaniu nowych.
» przejdź do wątku

sanica

Picie od 3 do 5 filiżanek ciepłej zielonej herbaty, parzonej przez co najmniej 3 minuty również pomoże w przyspieszeniu naszego metabolizmu.)
» przejdź do wątku

sanica

W pełni zgadzam się z sheisbounty - huśtawka i trampolina to najlepszy wybór. Z chęcią będą z tego korzystały zarówno dzieci jak i dorośli. ;)
» przejdź do wątku

sanica

Ostatnio oglądałam program, w którym postawiono teorię, iż przybieramy na wadze bo jemy nieświadomie. Chodzi tu głównie o to, że nie zwracamy uwagi na różnego rodzaju przekąski, po które sięgamy w ciągu dnia jak gdyby odruchowo, a nie dlatego że jesteśmy głodni.
» przejdź do wątku

sanica

Działanie fast foodów na nasz organizm świetnie przedstawił Morgan Spurlock w swoim filmie zatytułowanym Super Size Me.  Ten dokument przedstawia efekt eksperymentu, jaki Spurlock przeprowadził sam na sobie - przez miesiąc żywił się wyłącznie w restauracjach sieci McDonald's. W filmie w sposób humorystyczny autor wraz ze specjalistami opisują nam zmiany, jakie zaszły w organizmie głównego bohatera, oraz podejmują próbę oceny takiego sposobu odżywiania. Gorąco polecam dla tych, którzy mają wątpliwości czy fast foody są niezdrowe.;)
» przejdź do wątku

sanica

Jeśli chodzi o dogłębne oczyszczanie twarzy, wykonywane raz na jakiś czas, to mogę polecić maseczkę peelingującą marki Rival de Loop z Rossmanna. Po jej użyciu czujemy przyjemne uczucie świeżości na twarzy, a skóra jest na prawdę porządnie oczyszczona.)
» przejdź do wątku

sanica

Cukier trzcinowy jest minimalnie zdrowszy od białego, ale tylko ten nierafinowany. Dzieje się tak dzięki pominięciu przy jego produkcji procesu oczyszczenia, co sprawia że zostają w nim żelazo, magnez, potas i wapń.

Podobnie jest jeśli chodzi o kaloryczność, gdyż biały cukier ma 396 kcal w 100 g, a cukier trzcinowy ma 373 kcal w 100 g, więc różnica w kaloryczności jest naprawdę niewielka.

Wniosek z tego taki, że chyba nie warto przepłacać. )

Natomiast jeżeli szukasz czegoś co będzie zdrowe i niekaloryczne to polecam stewię.

» przejdź do wątku

sanica

Ja mogę polecić słód ryżowy. Co prawda jest bardziej kaloryczny niż ksylitol, ale na jego obronę mogę powiedzieć, że korzystnie wpływa zarówno na żołądek, jak i na sam proces trawienia. Dodatkowo tylko nieznacznie podnosi poziomu cukru we krwi i jest źródłem witamin z grupy B.

Natomiast dla tych, którzy liczą kalorie, najlepszym rozwiązaniem będzie wspomniana tu już wcześniej stewia. )

» przejdź do wątku