Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Efekt uzupełniania się aminokwasów, czyli jak odpowiednio komponować posiłki?
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Zdrowe, morskie rarytasy - jak prawidłowo przyrządzać ryby i owoce morza?
- Przegląd rosyjskich deserów
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Wady i zalety spożywania strączków
POPULARNE PRZEPISY
- Krem z pasternaku
Warzywa opłucz i obierz. Pasternak pokrój w plastry, a ziemniaki i... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Grzyby z porami zapiekane w cieście
Pieczarki umyj, większe przetnij na połówki. Czosnek drobno posiekaj.... - Sos ze świeżych zielonek
Umyte, odsączone z wody zielonki (gąski) bardzo drobno siekamy. Na maśle... - Domowa galaretka pomarańczowa
Pomarańcze umyj, obierz i wyciśnij z nich sok. Możesz go przecedzić albo... - Kotleciki z białej kapusty
Kapustę oczyść, drobno poszatkuj i wrzuć do dużego garnka. Zalej... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...
CZY WIESZ, ŻE
Tak, jak powszechnie wiadomo, że nie powinno się łączyć surowego ogórka z pomidorem, przygotowując sałatki, tak nie należy też zestawiać w jednym posiłku ryby z kalafiorem, brokułem, kapustą czy brukselką. Ogórek w swoim składzie zawiera substancję, hamującą wchłanianie witaminy C z pomidora - tzw. enzym askorbinowy, a wymienione warzywa, z rodziny kapustnych, posiadają substancje antyodżywcze zwane goitrogenami. Są to związki, które utrudniają przyswajanie jodu zawartego w rybach. Czyż nie lepiej rybę spożywać z sałatką z ogórków, a do sałatki z pomidorów dodawać brukselkę?
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta błękitnaZałożenia - dieta błękitna: Kolor błękitny - uspokaja, znieczula, likwiduje ból. To kolor odpowiedni dla osób z problemami naczyniowymi, skuteczny w walce z żylakami. Pomaga przy nadmiernym zatrzymaniu wody w organizmie i problemach z nerkami. Produkty zalecane w diecie błękitnej: - niełuskane zboża, - warzywa, - białe mięsa, np,... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła