Przepis super...Tylko ja makaron fettucine zastąpiłem zwykłym spaghetti.
» przejdź do wątkuForum dyskusyjne
powrót
Wszystkie posty użytkownika Teddy
|
|
Dobrym źródłem błonnika są np.: otręby pszenne, fasola czerwona, fasola biała, groch, wiórki kokosowe, suszone brzoskwinie, maliny, sezam, ryż brązowy oraz chleb żytni pełnoziarnisty.
» przejdź do wątkulivvko napisał/a:
Ostatnio spotkałam się z takim artykułem, w którym było napisane, że masło orzechowe - oczywiście nie jedzone łyżkami - jest zdrowe i może być jedzone przez osoby na diecie, wiadomo w ograniczonej ilości - np jedna czy dwie kanapki z masłem orzechowym na śniadaniePrawdopodobnie jest tak dlatego, że orzechy są zdrowe same w sobie, ale również bardzo kaloryczne..Tak więc osobom na diecie zaleca się jedzenie orzechów, ale tylko w rozsądnych ilościach.
jajan napisał/a:
Nie słodzę nie jem słodyczy a mam wysoką glukozę 110 i cholesterol całkowity 230. Lekarz twierdzi że to nic takiego, ale przecież to nie mieści się w normach i nic nie zleca.Może warto byłoby skonsultować się z innym lekarzem? Niestety nie wszyscy lekarze podchodzą do pacjentów poważnie...
Myślę, że to rzeczywiście możne zadziałać...i zawsze jest to jakaś nadzieja dla osób, które próbowały już 'wszystkiego' a waga nadal stoi w miejscu lub nawet rośnie...
» przejdź do wątkuklarun napisał/a:
W sumie to najlepiej w ogóle rzucić cukier:)W pełni się zgadzam. Ja kiedyś nie wyobrażałem sobie herbaty bez cukru, ale pewnego dnia przestałem słodzić i przyzwyczaiłem się do niesłodzonej herbaty
klarun napisał/a:
kluczowa jest regularność. Jeśli przez pewien czas będziesz się zmuszać do wykonywania pewnych czynności, to na pewno wejdzie Ci ona w krew i będziesz ja wykonywała sumienniejW pełni się z tym zgadzam. Podobno wystarczy wykonywać jakąś czynność przez co najmniej 21 dni żeby stała się ona naszym nawykiem.