Dzisiaj jest: Wtorek, 29.04.2025 Imieniny: Piotra i Pawła

Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Forum dyskusyjne

powrót
Wszystkie posty użytkownika Otylia
Otylia

Ja w tym roku mam zamiar bardzo uważać na to co jem. Tak jak napisała @Rusłana- 5 posiłków dziennie, nie za dużo ;)

» przejdź do wątku

Otylia

Niestety o zabiegu nie słyszałam. Za to moja znajoma stosuje kosmetyki zawierające ekstrakt z arniki, przeznaczone właśnie dla cery naczynkowej. Może spróbuj tego? On też od zawsze się z tym męczyła, ale mówi, poprawa stanu skóry jest zauważalna :) http://www.floslek.pl/db/prod_wpis_photos/_mind261494905.jpg 

» przejdź do wątku

Otylia

Poza A6W konieczne jest uprawianie jakiegoś sportu, najlepiej aerobowego. Bez tego nie zauważysz prawie żadnych efektów, bo A6W rzeźbi mięśnie, ale nie za bardzo przyczynia się do spalania tkanki tłuszczowej. Ponieważ nie znoszę biegać, jednocześnie z A6W jeździłam na rowerze, żeby spalić kalorie. To jedyne dobre wyjście! goride.pl/images/kross%202014/mtb/hexagon/thumbnails/hexagon_x1_czerwono_bialo_czarny_polysk.png.thumb_200x133.png 

» przejdź do wątku

Otylia

Ja nie używam żadnych suplementów. Jakoś nigdy nie byłam przekonana o ich skuteczności. 
» przejdź do wątku

Otylia

Zawsze można sobie najpierw zafundować Lipo Laser :D

A potem dopiero dbać o to, żeby brzuch pozostał płaski i dodać zestaw ćwiczeń, dla wyrzeźbienia mięśni :) Moja mama zastosowała, bo niestety po trzech ciążach została jej brzydka fałda tłuszczu i nie mogła jej się pozbyć. Poza tym skóra nie była już taka jędrna jak kiedyś. Teraz regularnie ćwiczy i wprowadziła zdrową dietę, aby efekt się utrzymał. Zawsze są jakieś sposoby na fajną figurę :)  

» przejdź do wątku

Otylia

Hahah dla chcącego nic trudnego :D Można wymyślić nawet ciasto bez mąki xD
» przejdź do wątku

Otylia

Ja tak mam!! Pomimo częstego wysiłku fizycznego i zdrowego odżywiania niestety nie mogę zrzucić zbędnych fałdek na brzuchu i udach. Mam do tego brzydką "skórkę pomarańczową". Dlatego zaczęłam zastanawiać się nad jakimś zabiegiem. Chciałabym jednak uniknąć liposukcji, wolałabym coś mniej inwazyjnego. W tym momencie rozważam zabieg kriolipolizę. Wygląda to tak: 

http://www.rubinkiewiczmed.pl/wp-content/uploads/2014/03/kriolipoliza1.jpg 

Z tego co czytałam efekty też są imponujące. Na razie się tylko zastanawiam, ale kto wie...

» przejdź do wątku

Otylia

Ja, żeby poprawić przemianę materii, stosuję siemię lniane, imbir, chilli, płatki owsiane i inne rzeczy z dużą zawartością błonnika. Pomaga :)
» przejdź do wątku

Otylia

Ja jestem stanowczo przeciwko tej diecie. Może i efekty są rewelacyjne, ale moim zdaniem to wyniszcza organizm. Nigdy nie będę jej stosować i zawsze odradzam moim znajomym.
» przejdź do wątku

Otylia

A może zacznij jeździć z córką na rowerze. Na początek to będzie idealne rozwiązanie, bo podobnie jak pływanie nie obciąża za bardzo stawów. Pozwól jej wybrać rower, który najbardziej jej się spodoba. Jakiś kolorowy, może z koszykiem? Pamiętam, że jak byłam mała dostałam taki rower i codziennie męczyłam rodziców, że chcę iść na dwór :) Mój był podobny do takiego:

Tyle, że był intensywnie różowy i miał koszyk z przodu. No i oczywiście wersja dziecięca :P Spróbuj tego, Tobie też na pewno poprawi kondycję :)  

» przejdź do wątku

Otylia

Oczywiście, że tak! Ale na początek ważne jest, żeby w ogóle się ruszać. Tak jak napisała Alexis, idealna jest jazda na rowerze. Nie obciąża tak bardzo stawów i fajnie dotlenia organizm. Ja nie mam żadnego specjalistycznego roweru, tylko zwykły, miejski, taki jak ten: 

Ważne, żeby w ogóle zacząć się ruszać :)  

» przejdź do wątku

Otylia

Czyli mi pomoże na krążenie, a mojej współlokatorce na układ trawienny :) Super! :)
» przejdź do wątku

Otylia

Też wypróbuję. Mam niesamowitą ochotę na coś takiego :)  

» przejdź do wątku

Otylia

Ja nie lubię takich orzechowych kremów...  Ale Nutella... Uwielbiam! Z resztą, jak wszystko, co jest czekoladowe :)
» przejdź do wątku

Otylia

To ja chyba powinnam zacząć go używać, ze względu na słabe krążenie. 
» przejdź do wątku

Otylia

A jak już kremy, masaże, dieta i ćwiczenia nie pomogą zawsze można wspomóc się medycyną estetyczną. Myślę, że takie nieinwazyjne zabiegi jaki Lipo Laser pomagają w pozbyciu się na stałe "pomarańczowej skórki". Zobaczcie jak to wygląda na zdjęciu:  http://www.rubinkiewiczmed.pl/wp-content/uploads/2014/03/MG_8933.jpg Mnie przekonuje! :D
» przejdź do wątku

Otylia

Ja też myślę, że to jest za mało. Przeciętne zapotrzebowanie energetyczne organizmu wynosi 2200 kcal. Jeżeli podczas diety dodatkowo ćwiczymy to 1000 kcal to stanowczo za mało!
» przejdź do wątku

Otylia

Ja też słyszałam że drożdże są dobre na włosy. 
» przejdź do wątku

Otylia

To widzę, że chrzan ma podobne właściwości jak imbir :) 
» przejdź do wątku

Otylia

Dobrze wiedzieć. Moja koleżanka jest bardzo podatna na alergie. Non stop ma jakąś wysypkę. Powiem jej o tym aloesie, może akurat jej pomoże :)
» przejdź do wątku

Otylia

Ja rzadko korzystam z mikrofali. Wydaje mi się, że nie jest zbyt zdrowa. 
» przejdź do wątku

Otylia

Poza tym produkty nieprzetworzone mają o wiele więcej witamin i minerałów. Samo zdrowie :D
» przejdź do wątku

Otylia

Ja planuję w ciąży iść do dietetyka, żeby ułożył mi odpowiednią dietę. Nie chciałabym za bardzo przytyć. 
» przejdź do wątku

Otylia

Każdy z nas ma określone dzienne zapotrzebowanie na kalorie. Dietetyk najlepiej je obliczy. A potem można dostosować do tego dietę.
» przejdź do wątku

Otylia

Poza tym ekologiczna żywność w Polsce jest póki co bardzo droga. Wie ktoś gdzie można znaleźć ekologiczne produkty w fajnych cenach?
» przejdź do wątku

Otylia

Cześć wszystkim :) Uwielbiam zdrowe odżywianie, dlatego cieszę się, że znalazłam to forum :)
» przejdź do wątku