Forum dyskusyjne
powrót
|
|
Jeżeli nie masz czasu na zdrowe odżywianie, jedzenie 4-5 posiłkow dziennie poczytaj o intermittent fasting może to coś dla Ciebie :)
To jest naprawdę proste. Wystarczy odpowiednia dieta i ćwiczenia. Nie ma tu drogi na skróty, cudownych tabletek i innych specyfików.
Niestety soki są bardzo kaloryczne i zawierają sporo cukru, który może utrudnić odchudzanie.
Tak naprawdę to suplementy to 10 % sukcesu. Reszta to dieta i ćwiczenia. Same suple cudów nie zdziałają.
Jestem w podobnej sytuacji. Cierpiałam na bóle kręgosłupa w odcinku lędźwiowym. Od kilku lat mnie bolało. Pomogła rehabilitacja, korekta postawy zwłaszcza podczas siedzenia przy komputerze oraz ćwiczenia metoda Mckenziego. Zwróćcie też uwagę, czy łóżko, na którym sypiacie nie jest przyczyną problemów.
Znalazłam fajną stronkę bulkpowders. Mozna nabyc kg masła orzechowego najwyższej jakości za 11 funtów :)
agafit23 napisał/a:
No chyba niezbyt skutezczną, bo znów się ukrywa pod workami :P
Ja ciekawy jestem jaką w swoim czasie stosowała dietę Magda Gessler. W pewnym momencie mocno straciła na wadze, a przyj jej trybie życia i konieczności ciągłego jedzenia nie jest to proste. Wiecie może coś na ten temat?
Kiedyś paliłam dla hecy, dla znajomości w pracy. Dziś nie potrafię zrozumieć jak można sie tak truć ;]
Zrezygnujcie z piwa na 2 miesiące. Po tym czasie nie będzie ono już tak pyszne jak wcześniej :)
Nie mogłabym żyć bez kawy :) Kiedyś potrafiłam pić nawet 5 kubków, dziś ograniczam się do 2 :)
Podobno bańki chińskie dają radę :) Połączone z dietą i ruchem powodują, że celluit jest mało widoczny
Ja ze swojej strony polecam AA Oceanic i Bodetko, Z tym, że bodetko trochę lepsza jest :)
Polecam azjatyckie sposoby pielegnacji, masaże. Od siebie mogę dorzucić ciekawostkę kremową : krem ziaja jaśmin 50+ Podobno ma BARDZO dobry skład
Zależy jakie musli. Takie gotowe ze sklepu nie jest zbyt zdrowe, bo pełne cukru i chemii. Zawsze możesz zrobić własne musli i wtedy to super śniadanie :)
Śniadanie najważniejsze ! Ja zazwyczaj jem kaszę jaglaną z mlekiem,. W wolne dni robię mega super śniadanie np. placki i inne łakocie :P
Ja od jakiegoś czasu stosuje pomadkę z naturalnym peelingiem Sylveco. Polecam! Na noc masełko z nivea :)
No a mój mąż i tak będzie stał za śmietaną i majonezem :D Z jogurtem mu nie smakuje:) Szkoda , bo taki soso jogurtowy to świetna przekąska
Pyszne :) Robię podobnie. Wszystko, dosłownie wszystko możemy zamienić w zdrowe i pełnowartościowe jedzenie
Pół szklanki ugotowanej kaszy pęczak
różyczki brokułu ugotowanego
pocięta papryka
łyżeczka pesto
garść świeżego szpinaku
ser feta
Pęczak mieszamy z pesto, dodajemy paprykę, brokuł, szpinak, ser feta :) pyszna sałatka do pracy
Sałatka, szybka i prosta:
figi
ser lazur
garść rukoli, roszponki
dojrzewająca szynka, może być kindziuk
Na sałacie kładziemy pocięte figi, ser i wędlinę,
Rukola
ser gorgonzola
gruszka, słodka :)
suszone pomidory
garść nerkowców
Na rukoli kładziemy suszone pomidory, ser gorgonzola, gruszkę. Sypiemy podprażonymi nerkowcami., Skrapiamy olejem z pomidorów. PYCHA!
Hiacynta napisał/a:
No nie wiem czy ser żólty jest tak bardzo dietetyczny???Pizza - samo ciasto tez jest kaloryczne. Same dodatki warzywne sa naprawdę świetne.
Ja zamiast jajka daje szklankę platkow owsianych, które miksuję wcześniej. Smażę na oleju kokosowym.
Super przepis. Robiłam podobną zupkę, ale dodawałam też sok ze świeżej pomarańczy. PYCHA
Podobno ksylitol podraznia jelita. Czytałam że najlepszą opcją jest erytrol - najmniej kalorii, najmniej podrażnia i jest naturalny. Oczywiście, we wszystkim tak i tutaj zdrowy rozsądek jest najważniejszy.
Oczywiście, że kaloria nie jest równa kalorii. Przykładowo baton ma 300 kcal a zdrowa owsianka z owocami też koło tego. Owsianka to zdrowe jedzenie, które nas nasyci na dłużej :)
Nie jest najważniejsza. Chodzi o dobrze zbilansowaną dietę. I jak już ktoś tu napisał kaloria kalorii nie jest równa ;]
Dlatego uważam, że cukier brązowy czy trzcinowy to doskonała marketingowa ściema :) Słodzić możemy miodem, syropem z agawy czy erytrolem :)
Unikam jak mogę. Kiedyś bez zastanowienia jadłam chipsy, margarynę i inne świństwa. Dziś jem zdrowe tłuszcze :)