a ja schudłam dzięki czynnemu uprawianiu sportu :) konkretnie dzięki sportom zimowym :) narty zarówno zjazdowe jak i biegówki zdziałały cuda :) zrzuciłam póki co 5 kg i to w 3 tygodnie z normalnym odżywianiem ale regularnie ćwicząc także każdemu polecam wybrać się chociaż raz na specjalne obozy narciarskie i zasmakować tej frajdy :)
» przejdź do wątkuIlość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Ciasta i inne wypieki z otrąb - warto wypróbować!
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Jak kupować bakalie?
- Czy kupowanie owoców i warzyw na bazarku ma sens?
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Chipsy a zdrowie
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Plastik czy szkło - w czym przechowywać żywność?
POPULARNE PRZEPISY
- Sałatka z roszponką i mozzarellą
Sos włoski przygotuj według przepisu na opakowaniu. Roszponkę umyj,... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Kurpiowskie kotlety schabowe
Mięso umyj, osusz, pokrój na kotlety i rozbij je tłuczkiem na bardzo... - Pikantny boczek pieczony
Składniki marynaty wymieszaj. Boczek umyj, osusz, natrzyj octem... - Fusilli z kurczakiem w sosie śmietanowym
Filet z kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę i oprósz solą. Cebulę i... - Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz... - Spaghetti z cukinią i serem
Cebulę i czosnek obierz, pokrój i podsmaż na oliwie. Kiedy zmiękną,... - Krewetki w grejpfrucie
Grejpfruty przekrój na pół i ostrożnie wydrąż miąższ. Oczyść go z...
CZY WIESZ, ŻE
"Efekt jo-jo" może być spowodowany brakiem ruchu. Osoby odchudzające się, często po zakończeniu kuracji powracają do masy ciała sprzed okresu odchudzania, a nieraz także ją jeszcze zwiększają. Może to być spowodowane tym, iż podczas próby indywidualnego odchudzania się nie zwraca się uwagi na ważną aktywność fizyczną. Zmiana sposobu odżywiania się nie wystarczy do osiągnięcia idealnej sylwetki. Najważniejszy jest ruch, który nie tylko pozwoli nam zgubić zbędne kilogramy, ale wyrobi nawyk codziennej aktywności fizycznej i sprawi, iż w przyszłości nie nastąpi tak zwany "efekt jo-jo".
OSTATNIO NA FORUM
jak pozbyć się stresu »jolawroblewska990 Ja bardzo polecam wizytę u psychologa, sama długo się wstrzymywałam ale...
Jakie kroki podjąć, aby lepiej się odżywiać? »jolawroblewska990 No moim zdaniem najlepiej udać się do dobrego dietetyka, ja do takiego...
LOSOWA DIETA
Dieta dla ludzi starszychZałożenia - dieta dla ludzi starszych: Właściwe odżywianie pozwala zachować dłużej sprawność fizyczną i umysłową. Proces starzenia się organizmu jest nieuchronny. Często możemy jednak sprawić, aby postępował on wolniej i dzięki temu dłużej zachować sprawność zarówno fizyczną, jak i umysłową. Wielu naukowców dowodzi, że organizm ludzki jest... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła