Forum dyskusyjne
powrót
Wszystkie posty użytkownika Rafaella48
Przy pielęgnacji skóry są 3 najważniejsze rzeczy. Pierwsze to oczywiście oczyszczanie skóry i to dokładne. Potem jest toznizowanie skóry, a potem nawilżanie i nieważne czy to jest skóra tłusta czy sucha czy normalna. Każda należy odpowiednio nawilżyć. Nie wolno doprowadzić do przesuszenia skóry bo wtedy dochodzi do nadprodukcji łoju itd.
» przejdź do wątku
|
|
Dietę na wrzody powinien układać dietetyk kliniczny. Na pewno nie żaden trener itd.
Ja za pierwszym razem schudłam 6 kg. Potem znowu przytyłam jakieś 3 kg. Od lutego znowu dieta.
Noo a jak ;) Ja właśnie tak robię. Bo nie mam sokowirówki, trzeć mi się zmieniaków nie chce więc placki robię przez wyciskarkę ;)
Nutelle polecam zrobić samemu, niż kupować, która jest naspzikowana tłuszczem palmowym
Dla mnie jest to zdecydowanie zmieszczenie się w starą sukienkę w miejsztm rozmiarze.
Wyciskarka- cudowna rzecz według mnie ;) Nam się bardzo przydała, czy to do robienia soków czy do placków ziemniaczanych.
Na pewno żadna zmiana nie może być gwałtowna, bo to zawsze przynosi odwrotny skutek od zamierzonego.
» przejdź do wątkuArthass napisał/a:
Oczywiście, ze wpływa.
Dieta nie wpływa na równowagę kwasowo-zasadową organizmu, chyba że macie niewydolność nerek lub inne poważne choroby, o których byście wiedzieli, bo bezpośrednio zagrażają życiu.
Co to w ogóle jest równowaga kwasowo-zasadowa? Czego dotyczy? Którego elementu organizmu?
Po to istnieją w organizmie bufory jak wodorowęglanowy. Po to istnieje wymiana gazów (-oddychanie-), które reguluje pH poprzez nasycenie krwi dwutlenkiem węgla/tlenem, po to oddajemy mocz itd. I tak na marginesie - sugerowanie się moczem jako wskaźnikiem "zakwaszenia" nie ma sensu. To wydalina, która nie ma żadnego związku z prawami równowagi kwasowo-zasadowej ani prawem Hendersona-Hasselbacha. Mocz w pęcherzu moczowym nie jest zaliczany do przestrzeni wodnych organizmu. Zmiana pH wydalin i wydzielin odbywa się pod wpływem aktywnego wydzielania jonów wodorowych i amonowych, które jest niezależne od pH płynu pozakomórkowego i śródkomórkowego.
I co byliście zadowoleni z jej przepisów ?Znam osobiścieosobę, któa z nią schudła.
Zero słodyczy, jak już to zamiast słodyczy dobre są owocki ;) Też zawierają cukier.
klarun napisał/a:
Nutella to jest największe zło jakie może być, ze względu na tłuszcze palmowe :/
Takie masło można kupić praktycznie wszędzie. Trzeba po prostu spojrzeć na to,ile jest tak orzechów i cukru.
Ja nigdy szczerze mówiąc nie stosowałam peelingu kawowego. Z mojej strony polecam peeling cukrowy, który czasami kupuję w douglasie albo Sephorze ;) z Bielendy też jest spoko.
» przejdź do wątkuSzczerze ? Ja tam nie korzystam zadnych diet celebrytów. Mam swoją trenerkę i tyle ;)
Łooo, szczerze mówiąc nie wiedziałam, że można mieć łuszczyce pocovidową. Ja to po covidzie miałam bardzo osłabione włosy.
» przejdź do wątku