W ramach terapii psychologicznej, psycholog może wykorzystać terapię poznawczo-behawioralną (CBT), która jest jednym z najczęściej stosowanych podejść w leczeniu bulimii. CBT koncentruje się na zmianie myślenia i zachowania, które prowadzą do objadania się i wymiotowania. Psycholog może pomóc w identyfikacji myśli i przekonań, które wpływają na zachowania bulimiczne i wypracowaniu sposobów na zmianę tych myśli. Psycholog może również pomóc w nauczeniu technik relaksacyjnych i radzenia sobie ze stresem, co może pomóc w zapobieganiu napadom bulimicznym.
Forum dyskusyjne
powrót
W ramach terapii psychologicznej, psycholog może wykorzystać terapię poznawczo-behawioralną (CBT), która jest jednym z najczęściej stosowanych podejść w leczeniu bulimii. CBT koncentruje się na zmianie myślenia i zachowania, które prowadzą do objadania się i wymiotowania. Psycholog może pomóc w identyfikacji myśli i przekonań, które wpływają na zachowania bulimiczne i wypracowaniu sposobów na zmianę tych myśli. Psycholog może również pomóc w nauczeniu technik relaksacyjnych i radzenia sobie ze stresem, co może pomóc w zapobieganiu napadom bulimicznym.
|
|
|
Znam to serum :) Jednak nie każdemu pasują sera olejowe, sama raczej unikam bo mojej skórze nie służą. Jednak moja mama np bardzo lubi.
Polubiłam natomiast kosmetyki z rokitnikiem. Warto jest wypróbowac
lekki krem do twarzy od Sylveco z rokitnikiem
naturalne mydło Hagi
jak i sól do kąpieli z rokitnikiem od Cztery Szpaki :)
Moim zdaniem niekoniecznie. W wielu przypadkach można zyskać zrozumienie, są jednak ludzie, którzy problemu nie rozumieją. W wielu przypadkach podchodzą do problemu anoreksji z lekceważeniem.
Moim zdaniem warto jest szukać pomocy psychologicznej -często dopiero terapia może pomóc w poradzeniu sobie z chorobą.
Od siebie polecam również Loremvit na ładną cerę.
Suplement, który regularnie przyjmowany powinien poprawić wyglad twarzy.
Jestem fanka sałatek makaronowych, wrzucam przeróżne rzeczy, doprawiam do tego trochę oliwy , do tego przekąski czyli np owoce czy marchewka w słupki .
Herbatę i kawę również sobie robię w domu Mam dobrej jakości kubek termiczny tak więc nic mi nie stygnie (w przypadku kawy udało mi się zaoszczedzić dzięki temu naprawdę sporo kasy)

Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!