Dzisiaj jest: Wtorek, 21.07.2026 Imieniny: Daniela i Andrzeja

Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Forum dyskusyjne

«   | 1 | 2 | 3 |  

powrót
Wszystkie posty użytkownika kaja.sz89
kaja.sz89

Ostrzeżenia: 1

Przymierzam się do ocieplenia domu i zastanawiam się nad styropianem tej marki. Ktoś może podzielić się opinią?
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Jeżeli ktoś szuka miejsca bardziej w stylu gourmet, to warto zobaczyć https://czeczotkagourmet.pl/. Mają w karcie steki i dania przygotowywane w bardziej restauracyjnym, dopracowanym stylu, więc może być to ciekawa opcja na specjalną kolację.
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Zajmuję się sprzedażą lokalnych produktów i zastanawiam się, jakie opakowania najlepiej sprawdzają się przy przewozie owoców i warzyw.
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Zerknijcie na ofertę kompletów wypoczynkowych na wymiar z Kalwarii – mają sporo ciekawych opcji i solidną jakość
» przejdź do wątku

kaja.sz89

W takich miejscach często stosuje się takie bramki uchylne kontroli dostępu, ponieważ dobrze sprawdzają się przy codziennym użytkowaniu i łatwo współpracują z czytnikami kart.
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Chciałabym postawić obok kanapy klasyczną lampę stojącą. Możecie coś polecić?
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Jeśli szukasz inspiracji, zobacz tego producenta szafek na obuwie. Mają różne warianty, więc można znaleźć coś pasującego do konkretnego przedpokoju.
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Ktoś może powiedzieć z doświadczenia, czy to naprawdę działa przy dużym słońcu? Nie chcę inwestować w coś, co będzie tylko gadżetem. Jakieś opinie?
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Jednym z kierunków jest połączenie fotowoltaiki z magazynem energii i odpowiednim falownikiem. Ciekawie opisano ten temat w artykule https://procarte.pl/blog/jak-zwiekszyc-autokonsumpcje-z-fotowoltaiki-magazyny-energii-i-falowniki-hybrydowe-foxess/ – pokazano tam, jak działają takie rozwiązania i dlaczego mogą pomóc lepiej wykorzystać energię wyprodukowaną przez własną instalację. Warto się z tym zapoznać przed rozbudową systemu.
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Czy istnieją miejsca, gdzie można znaleźć pomoc zarówno dla dziecka, jak i rodzica? Szukam rozwiązania bardziej kompleksowego.
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Dużo zależy od stylu biżuterii, jaką chcesz stworzyć. Te kamienie naturalne do biżuterii są często wybierane właśnie dlatego, że różnią się barwą, fakturą i pochodzeniem, dzięki czemu można stworzyć naprawdę wyjątkowe dodatki. Warto pooglądać różne rodzaje minerałów i wybrać taki, który najbardziej odpowiada pod względem wyglądu.
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Chcemy zamontować kamery w miejscu pracy, ale nie wiemy dokładnie, jakie są prawa i obowiązki pracodawcy. Jak to wygląda w praktyce?
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Z tego, co widziałam, oni budują nowoczesne domy w Małopolsce i mają na swoim koncie realizacje w różnych stylach architektonicznych.
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Hej, kojarzycie może kogoś sprawdzonego? Przyznam, że sprawa dość pilna...
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Obecnie można bardzo szybko znaleźć konkretnych wykonawców poprzez polecenia. Zobacz sobie https://remonty3m.pl/ - kilku moich znajomych jest bardzo zadowolonych z ich usług :)
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Polecilibyście mi może kogoś sprawdzonego? Chodzi o dość duże zlecenie w prywatnym domu.
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Gdzie warto kupić dobrej jakości okulary przeciwsłoneczne z filtrem?
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Internetowe blogi mocno przesadzają, ponieważ gotowanie na kilka dni jest w pełni bezpieczne i powszechnie zalecane w dietetyce. Wystarczy schować posiłek do lodówki w ciągu dwóch godzin od ugotowania i przechowywać go w szczelnym pojemniku do 3–4 dni.
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Mariola ma całkowitą rację! Choć gęsina jest tłustym mięsem, to jej tłuszcz pod względem składu (duża zawartość jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, jak w oliwie z oliwek) jest o niebo zdrowszy niż tłuszcz wieprzowy czy wołowy.
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Metoda marszobiegów, o której pisała @lalka, to absolutnie najlepszy i najzdrowszy sposób na start! Od siebie dodałabym jeszcze jedną, kluczową zasadę: biegajcie powoli. Na początku drogi tempo powinno być takie, by móc w trakcie biegu swobodnie rozmawiać bez zadyszki (tzw. tempo konwersacyjne). Większość osób rzuca bieganie w pierwszym tygodniu tylko dlatego, że zaczynają za szybko, łapią potworny palący ból w płucach i myślą, że się do tego nie nadają. Spokojny trucht i cierpliwość to klucz do sukcesu!
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Łosoś na parze faktycznie potrafi wyjść jałowy i mdły, jeśli wrzuci się go tak po prostu. Mój sprawdzony trik to zamarynowanie go na 15-20 minut przed parowaniem. Wymieszaj odrobinę oliwy, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, świeży koper i pieprz cytrynowy.

» przejdź do wątku

kaja.sz89

Ja od siebie bardzo polecam ziemniaki gniecione z piekarnika! Gotujesz ziemniaki (mogą być w mundurkach), układasz na blaszce, rozgniatasz każdego lekko spodem szklanki, żeby pękły. Potem skrapiasz oliwą, posypujesz solą, czosnkiem granulowanym i rozmarynem i pieczesz w 220 stopniach, aż będą super chrupiące z wierzchu. Smakują niesamowicie, a robią się praktycznie same!
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Dobrze kojarzysz! Te substancje to aflatoksyny. Są produkowane przez pleśnie i niestety są silnie toksyczne oraz rakotwórcze. Aby orzechy włoskie były bezpieczne, musisz chronić je przed wilgocią i ciepłem, bo to one sprzyjają rozwojowi grzybów. 

» przejdź do wątku

kaja.sz89

Gdzie na terenie Krakowa znajdę pogotowie szklarskie? Szukam kogoś, kto wykona dla mnie szybę okienną.
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Moim zdaniem, jeśli zależy Ci na wysokiej jakości to najlepiej zleć [url=https://remontyna102.pl/ukladanie-plytek/]układanie kafelek we Wrocławiu[/url] doświadczonym specjalistom. 
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Szukam szklarza, który wykona dla mnie lustro na zamówienie. Zależy mi na kimś dokładnym i takim, który ma atrakcyjne ceny za swoje usługi. 
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Najlepiej wszelkie usługi remontowe zlecić fachowcom z profesjonalnej firmy takiej, jak ta   https://remontremont.pl/
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Moim zdaniem najlepiej taki transport zlecić [url=https://przeprowadzkikrk.pl/oferta/uslugi-transportowe/]firmy transportowej. W Krakowie[/url] moja kuzynka właśnie skorzystała z takiej usługi i była zachwycona. 
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Gdzie mogę naprawić swoje Suzuki? Szukam zaufanego mechanika z okolic Krakowa. 
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Mój wujek właśnie zakończył dwa tygodnie temu [url=https://remontowymistrz.pl/remonty-i-wykonczenia-mieszkan/]remont mieszkania w  Poznaniu[/url]. Był pod wrażeniem jakości i dokładności pracowników ekipy wykończeniowej. 
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Hej, macie jakieś rady na temat tego, jak szybko i sprawnie wykończyć mieszkanie w kamienicy? 
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Moja koleżanka z pracy kupiła kilka sztuk luster od tego [url=https://megaszklarz.pl/uslugi-szklarskie/lustra-na-wymiar/]producenta luster w Poznaniu[/url], są w bardzo dobrej jakości i z tego, co mówiła to kupiła je w całkiem atrakcyjnej cenie. 

» przejdź do wątku

kaja.sz89

Moja znajoma z pracy zlecała [url=https://warszawaremont.com/oferta/wykonczenia-mieszkan-wnetrz-pod-klucz/]wykończenia pod klucz w Warszawie[/url] doświadczonej ekipie, dzięki czemu uniknęła całego stresu związanego z remontem, a mieszkanie zostało odebrane na czas, w idealnym stanie i dokładnie tak, jak to sobie zaplanowała. 
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Przez kilka lat nosiłam soczewki Acuvue Oasys (zarówno dwutygodniowe, jak i jednodniowe) i moim zdaniem są jednymi z najlepszych na rynku pod kątem nawilżenia oka – przy pracy przed komputerem w ogóle nie czułam ich pod powiekami. Warto jednak pamiętać, że dobór konkretnej marki i tak zawsze zależy od parametrów oka, więc najlepiej, żeby przy pierwszym podejściu to optometrysta dopasował nam krzywiznę i średnicę
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Jeśli chodzi o moją ulubioną, to zdecydowanie stawiam na dietę śródziemnomorską – jest najbardziej zbilansowana, opiera się na naturalnych produktach, zdrowych tłuszczach i dużej ilości warzyw, więc nie ma tu mowy o żadnym „cudowaniu” czy konieczności łykania garści suplementów.
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Do hotelu zdecydowanie najlepiej zamówić meble na wymiar według indywidualnego projektu lub z profesjonalnego katalogu dla branży HoReCa. Zwykłe meble z sieciówki czy tradycyjnego sklepu rzadko kiedy spełniają wymagane atesty wytrzymałościowe czy trudnopalne, a przy intensywnym użytkowaniu przez gości po prostu za szybko się zniszczą.
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Sama borykam się z tym problemem i muszę powiedzieć, że zabiegi IPL dają naprawdę świetne rezultaty, ale zazwyczaj trzeba wykonać całą serię, żeby naczynka porządnie się zamknęły. Poza tym, tak jak pisała Otylia, podstawa to codzienna, delikatna pielęgnacja w domu – kosmetyki z arniką, kasztanowcem czy witaminą C bardzo pomagają wzmocnić ścianki naczyń krwionośnych na co dzień. No i najważniejsze przy takiej cerze to unikać sauny, gorących kąpieli i pamiętać o mocnym filtrze SPF przez cały rok!
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Wrzucenie do jadłospisu śmietany kremówki i herbatników to zaprzeczenie jakiegokolwiek odchudzania. Same ziemniaki ugotowane w wodzie są niskokaloryczne i sycące, ale ten konkretny jadłospis to po prostu bomba kaloryczna, która nikomu nie wygładzi zmarszczek.
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Bardzo dobre opinie słyszałam o tych stolarzach, którzy wykonują te [url=https://meblemistrz.pl/meble-kuchenne-na-wymiar/]kuchnie na zamówienie w  Kalwarii[/url]. Mają ponad 20 lat doświadczenia.  

» przejdź do wątku

kaja.sz89

Szukam ekipy, która wyremontuje moje mieszkania, które chcę wynająć od września studentom. Może znacie sprawdzaną ekipę i możecie mi ją polecić?
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Sąsiedzi kupili kilka tygodni temu meble tapicerowane w Kalwarii Zebrzydowskiej i byli zachwyceni dużym wyborem i atrakcyjnymi cenami. 
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Hej! Szukam kogoś, kto pomaluje w moim domu ściany i sufity. Kogo takiego możecie mi polecić? 
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Mój dobry znajomy z pracy  od wielu lat kupuje akcesoria w  tym [url=https://www.rusowicz24.pl/]sklepie elektrycznym w Krakowie[/url] i jest bardzo zadowolony z szerokiego wyboru i cen. 

» przejdź do wątku

kaja.sz89

Zobacz ofertę tego  [url=https://hotelikamber.pl/transfer-warszawa-okecie]hotelu w  Raszynie. Oferują  z transferem na lotnisko[/url] i mają bardzo przytulne pokoje. 
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Ten skład z bambusem i papają brzmi świetnie, bo enzymatyczne działanie papai w połączeniu z mechanicznym to idealny duet dla gładkiej skóry! Ja od lat jestem wierna domowemu peelingowi z fusów po kawie i odrobiny oleju kokosowego – genialnie ujędrnia, pięknie pachnie i pozostawia skórę idealnie nawilżoną.
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Dokładnie, jajka to głównie białko i tłuszcz, więc ich IG wynosi zero. Warto jednak pamiętać, że dodane do posiłku bogatego w węglowodany świetnie obniżają ładunek glikemiczny całego dania i dają dłuższą sytość!

[url=https://szklarz1.pl/oferta/lustra-na-wymiar/]Lustra na wymiar we Wrocławiu[/url] 

» przejdź do wątku

kaja.sz89

Z ciekawości zajrzałam na ten blog i rzeczywiście – polskie gwiazdy często sięgają po bardzo restrykcyjne rozwiązania, żeby szybko osiągnąć efekt na czerwony dywan. Warto jednak pamiętać, że za ich metamorfozami stoi zazwyczaj cały sztab ludzi: trenerzy personalni, cateringi dietetyczne i lekarze, którzy na bieżąco monitorują ich zdrowie.
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Chętnie wypróbuję przepis. 
» przejdź do wątku

kaja.sz89

Prawda leży pośrodku – sam cholesterol jest tylko jeden, ale w naszym organizmie nie krąży sam, bo nie rozpuszcza się we krwi. Żeby się przemieszczać, potrzebuje „transporterów”, czyli lipoprotein.

Dlatego potoczny podział na „dobry” i „zły” odnosi się do tego, co te transportery robią. LDL (ten „zły”) działa jak kurier, który roznosi cholesterol z wątroby do komórek (gdy jest go za dużo, zostawia go w ścianach naczyń krwionośnych, tworząc blaszki miażdżycowe). Z kolei HDL (ten „dobry”) to taka śmieciarka – zbiera nadmiar cholesterolu z tkanek i zabiera go z powrotem do wątroby, gdzie jest utylizowany. 

» przejdź do wątku

kaja.sz89

Super wyjaśnienie od NutriAdvicerki! Warto pamiętać, że popularne hasła o „zakwaszeniu organizmu” to w dużej mierze chwyt marketingowy. Dieta bogata w warzywa i owoce (czyli te potocznie nazywane zasadotwórczymi) jest super zdrowa nie dlatego, że magicznie zmienia pH naszej krwi, ale dlatego, że dostarcza mnóstwa witamin, minerałów, antyoksydantów i błonnika, które odciążają nerki i wspierają trawienie.
» przejdź do wątku

«   | 1 | 2 | 3 |