100% naturalny produkt. Doskonały zamiennik białego cukru. 40% mniej kalorii niż sacharoza. Alkalizuje (odkwasza) organizm. 14 razy niższy indeks glikemiczny. Zapobiega próchnicy.
Ostrzeżenie od Rokl: Linki reklamowe
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
Ostrzeżenie od Rokl: Linki reklamowe
|
|
|
100% naturalny produkt. Doskonały zamiennik białego cukru. 40% mniej kalorii niż sacharoza. Alkalizuje (odkwasza) organizm. 14 razy niższy indeks glikemiczny. Zapobiega próchnicy.Kalorie to nie wszystko jeśli patrzymy całościowo na produkt, naturalność - rzecz względna, IG przy tak małych ilościach również rzecz względna, nie wyobrażam sobie, aby mógł razem z przyjmowanymi pokarmami zapobiegać próchnicy. Proszę daj linki do publikacji (nie artykułów sponsorowanych) potwierdzającymi skuteczność ksylitolu w zapobieganiu próchnicy, kiedy jest on spożywany z pożywieniem mieszanym, wtedy uwierzę.
Tak, ale działanie stewii nie jest do końca przebadane. Nie wiemy więc jak w ostatecznym rozrachunku działa na nasze zdrowie. Wiele ciekawych informacji na temat słodzenia i zamienników cukru uzyskałam na stronie sklepu ekopestka. Kupuje w nim zupełnie inne produkty, ale ciekawostki jakie tam znalazłam zainteresowały mnie na tyle, że przeczytałam je z zaciekawieniem i polecam ta lekturę.
Wszystko co syntetycznie pozyskiwane jest nie najlepszą formą, ani zamiennikiem tego co naturalnie występuje w naturze. Można słodzić miodem, aczkolwiek najlepszym zamiennikiem cukru jest stewia. Bardzo słodka, nie potrzeba jej zbyt wiele, by dodać słodyczy deserom.

Co powinna zawierać dieta dla mężczyzn?
Przewodnik po parzeniu białej herbaty - poznaj sposoby, czas i temperaturę dla idealnego naparu!
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Przegląd rosyjskich deserów
Makaron grochowy - sprawdź, z czym to się je i dlaczego warto
HMB - co to jest i jak działa?
Witamina B10 (PABA) - funkcje, zapotrzebowanie i źródła
Grzyby uprawne - charakterystyka i wartości odżywcze
Limonkowa earl grey ice tea
Muszle z fetą i pesto
Sałatka z makaronem i schabem
Kawowa rolada bezowa z advocatem
Zupa tajska z makaronem ryżowym
Kotlety rybne z karasi
Zapiekanka z nachos i mięsa mielonego
Quesadilla z serem pleśniowym i szpinakiemZałożenia - dieta zielona: Kolor zielony - oczyszcza organizm, działa jak silny środek dezynfekujący, korzystnie wpływa na trawienie, kontroluje i reguluje ciśnienie krwi. Produkty zalecane w diecie zielonej: - ciemne mięso drobiowe, np. z indyka, - orzeszki pistacjowe, - fasola, - warzywa o ciemnozielonych liściach, jak botwina czy... WIĘCEJ